Γεννιάς: «Η παρουσία του Δίωνα στην περιοχή μας βοηθάει να… εξελισσόμαστε

Ο προπονητής του Α.Σ. Τριφυλίας (Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), Χρήστος Γεννιάς, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του ΕΟΚ WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Α.Σ. Τριφυλίας: «Η ομάδα δημιουργήθηκε από το μεράκι ενός γυμναστή και τριών ανθρώπων το 2011 στην Κυπαρισσία. Υπάρχει απ’ το 1985 ο Δίων Κυπαρισσίας, που κάνει μια τρομερή και αξιόλογη τόσα χρόνια προσπάθεια με την ανάδειξη νέων παιδιών. Ως απάντηση, με την έννοια δηλαδή ότι η πόλη να μην έχει μόνο μια ομάδα. Να ανέβει ο ανταγωνισμός, να έρθουν και άλλα παιδιά στον αθλητισμό και μάζεψε πολλά παιδιά εκείνα τα χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και προσπάθησε να αλλάξει επίπεδο. Για κάποιους λόγους το ανδρικό τμήμα έμεινε στάσιμο για κάποια χρόνια. Κατέβηκα τον Σεπτέμβρη του 2019 στην Κυπαρισσία και ξετρελάθηκα με το γήπεδο και με τους ανθρώπους. Με ένα πλάνο κάναμε 2 ανόδους, ενώ για 8 χρόνια η ομάδα δεν είχε ανέβει από το Γ’ τοπικό. Έχουμε κάνει πια μια ομάδα οικογένεια, παρέα και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τις 2 ομάδες σε μια πόλη: «Καταρχάς, μας κάνει πάρα πολύ καλό που υπάρχει ο Δίων. Μια ομάδα ιστορική, με μεγάλες επιτυχίες, μας κάνει να τον… ζηλεύουμε και σε λογικά πλαίσια να τον αντιγράφουμε στον τρόπο λειτουργίας και στον τρόπο που φέρνει επιτυχίες. Είναι πολύ καλό για μια ομάδα να υπάρχει κι άλλη στην πόλη. Μόνο τα φιλικά που παίζουμε μεταξύ μας, τα επίσημα παιχνίδια που παίζουμε σε μίνι, παιδικό, εφηβικό, αντρικό, είναι όλα καλά».

Για το ταλέντο στην Ένωση: «Όπως σε όλες τις Ενώσεις, έτσι και σε εμάς, έχω δει πάρα πολλά ταλέντα τόσα χρόνια. Όμως επειδή δεν έχουμε πολύ μεγάλες πόλεις είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις. Η μόνη πόλη που βγάζει κάθε χρόνο 1-2 ταλέντα είναι η Καλαμάτα, χάρη στη μεγάλη πόλη, την οργάνωση, την εμπειρία να μαζεύει παιδιά μαζί με καλούς προπονητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Αβδάλας. Πέρυσι ο κ. Κορογώνας, προπονητής της Καλαμάτας ’80, έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που πήγαιναν σχολείο να παίξουν στη Γ’ Εθνική. Προσπαθούμε κι εμείς εδώ στην Κυπαρισσία να βγάλουμε παιδιά μέσα απ’ τα τμήματα υποδομής μας.

Φωτο: First Media Studio

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο