Γιάννης Χιώτης, Σταμάτησε το ποδόσφαιρο για να αφοσιωθεί στο Κ.Κ.Ε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Ο ποδοσφαιριστής της ”Μαύρης θύελλας” που σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 31 χρόνια για να αφοσιωθεί στο Κ.Κ.Ε. Ο Γιάννης Χιώτης όταν ήταν μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο στις αλάνες της Καλαμάτας και η ομάδα μου ήταν από τις συνοικίες της Καλαμάτας Ράχης & Αβραμόγιαννη και έπαιζα στην Αλάνα Κουφού της ελιάς. Εκεί μια χειμωνιάτικη μέρα το είδε το μάτι του μεγάλου Καλαματιανού προπονητή Γιώργου Ασημακόπουλου γνωστός ως (Σπάρδακλας) και τον πήρε στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Το 1962-1963 έπαιξε στον Απόλλων Καλαμάτας. Έκανε ντεμπούτο με το μεγάλο Δημήτρη Βελίσκο γνωστός ως (ο Γερμανός), στον αγώνα Σταρτιατικός – Απόλλων Καλαμάτας με τελικό σκορ 1-4. Το 1962-1963 έπαιξε ένα χρόνο στον Εθνικό Καλαμάτας και είχε συμπαίκτες τους Τάκη Παντελόπουλο, Γιάννη Πουλέα, Σπύρο Καννά, Χρήστο Μανέτα. Όταν ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα “Καλαμάτα” το 1967, έπειτα από αναγκαστική συγχώνευση που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς στα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης.

Ύστερα από τη διάλυση και συγχώνευση 5 σωματείων, του Απόλλωνα Καλαμάτας, των Πράσινων Πουλιών, της ΑΕΚ Καλαμάτας, του Ολυμπιακού Καλαμάτας και του Ομίλου Καλαμάτας ιδρύθηκε η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ”ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ” και τότε επέλεξαν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές ήταν και ο Γιάννης Χιώτης ένα παιδί από της αλάνες στου Κουφού της ελιές. Το 1975 σταμάτησε να αγωνίζεται με την ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ και συνέχισε να αγωνίζεται στην άλλη ομάδα της πόλης το Μεσσηνιακό. Το πρώτο χρόνο σαν ποδοσφαιριστής και τον δεύτερο ήταν προπονητής και ποδοσφαιριστής. Σταμάτησε σε μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο, για να αφοσιωθεί στο Κ.Κ.Ε.

Είναι κοντά στους παλαίμαχους και ενεργό μέλος για την σημερινό ποδόσφαιρο και την ”Μαύρη Θύελλα” είπε στην Διαδικτυακή Τηλεόραση ΚΑΛΑΜΑΤΑ TV. Η μετατροπή του ποδοσφαίρου από αγαθό σε εμπόρευμα επηρέασαν αρνητικά σοβαρά την ομάδα με συνέπεια να βρίσκεται σε απαξίωση στα τοπικά δρώμενα και στον κόσμο της.

Φωτο: Αρχείο Φωτογράφων Γεωργίου Κεχάεφ, Ανδρέα Καλλιντέρη, Χάρη Ψυχογυιού, Φώτη Κουτρουμπή Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Ρεπορτάζ – παρουσίαση: Φώτης Κουτρουμπής

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο