Η αλήθεια και τα αίτια αποχώρησης από το πρωτάθλημα ΕΠΣ

Επιστολή για τα αίτια αποχώρησης από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας έστειλε ο πρόεδρος του Αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Δείτε τι αναφέρει η επιστολή.


Καλαμάτα 06/01/2023
Από: Αθλητικό Φορέα Δήμου Καλαμάτας
Προέδρος Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Αξιότιμοι συμπολίτες ως πρόεδρος του Αθλητικού φορέα Δήμου Καλαμάτας διατελώ αυτή την θέση περίπου 8 χρόνια με πολύ αγάπη. Επίσης έχω θεσμικό ρόλο συμβούλου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
Είμαι στην δύσκολη κατάσταση που πρέπει να διαχωρίσω την θέση μου και να επισημάνω ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αθλητικό χώρο του Νομού μας και στο Δήμο Καλαμάτας.
Επειδή για αγνώστους λογούς κάποιοι με ψεύτικη δραστηριότητα θέλουν να παρουσιάζουν το ρόλο τους ως καρεκλοκένταυροι και ενώ κάνουν κακούργημα στον αθλητικό χώρο με τις αποφάσεις τους και την πολιτική που ακολουθούν και προέκταση αυτό να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία 11 αθλητικών σωματείων με αποδέκτες 100 παράγοντες πάνω από 11 προπονητές, 200 αθλητές, οικογένειες, χορηγούς και όλο τον αθλητικό κόσμο.
Παρόλο τις πάμπολλες διαφορές που μας χωρίζουν με το τρόπο λειτουργίας της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προτείναμε λύσεις με κάθε δημιουργικό τρόπο και βοηθητικό πρόγραμμα, εξειδικευμένο προσωπικό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά και χωρίς κόστος τα σωματεία να εναρμονιστούν με τους νόμους και αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το Σεπτέμβρη του 2021.
Γνωρίζοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις είδαμε ότι θα δημιουργηθούν όλα αυτά τα προβλήματα και εισπράξαμε την αγωνία του αθλητικού κόσμου και έχοντας προτείνει τρόπους νόμιμους με συνεργασία των υπολοίπων δήμων του Νομού μας λύση για προγράμματα μαζικού αθλητισμού ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την εναρμόνιση των νόμων.
Αυτό που είδαμε από πλευράς ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ήταν τοίχος και εγωισμός όσο αφορά τις συνεργασίες, ψέματα και παραπληροφόρηση όσο αφορά την προσπάθεια μας να ενημερωθούν τα σωματεία έβρισκαν πάντα μια δημοσίευση από το πρόεδρο της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που δημιουργούσε ένα αίσθημα αποτροπής να μην προχωρήσουν στην διεργασία τους για την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων, επίσης στα γραφεία της ΕΠΣ υπήρχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας των νόμων και στοιχείων που χρειάζεται μια ομάδα για να φτιάξει το φάκελο. Αυτό βέβαια αποδείχθηκε με το παράνομο πρόγραμμα που έβγαλε στην αρχή της σεζόν.
Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εάν δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να βοηθήσει τα μέλη του;
Ποιος είναι ο ρόλος τους εάν δεν μπορούν να φανερώσουν με ειλικρίνεια εύρυθμη λειτουργία της; Τι θα γίνουν τα χρήματα των ομάδων από τα φετινά δελτία;
Θα πέσουν οι ομάδες η θα κρατηθεί η αναδιάρθρωση μέχρι της επόμενες εκλογές;
Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στους συνδέσμους των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και να δει το πολεμικό μέτωπο το οποίο είχε δημιουργηθεί άνευ ουσίας από τον πρόεδρο της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Είναι ηθική αυτουργία η όχι αυτή η ενημέρωση από την ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ;

Κλείνοντας θέλω να πω ότι εδώ είμαστε να βοηθήσουμε οποίων χρειάζεται για το καλό του αθλητισμού.
Καλή χρονιά με υγεία ειρήνη και δημιουργία σε όλο τον κόσμο.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο