Η χαρά του ποδοσφαίρου

Γειά σας !!!

Κανείς δεν μπορεί να ορίσει πραγματικά τον ενθουσιασμό που μπορεί να σου φέρει το ποδόσφαιρο. Μπορεί να υπάρχει μια χημική εξήγηση για την αδρεναλίνη και τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν βλέπετε μια πάσα, τάκλιν η γκολ που αλλάζει το παιχνίδι, αλλά η αίσθηση εκείνης της στιγμής δεν έχει επιστημονικό ορισμό. Γιατί ποδόσφαιρο σημαίνει πάθος, ένταση και συναίσθημα στην πιο αγνή του μορφή είτε είναι μέσα στο γήπεδο είτε σε συνθετικό χλοοτάπητα είτε στις εξέδρες και μπροστά από τις οθόνες. Γιατί το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το συναίσθημα και την ανθρώπινη σύνδεση. Γιατί στο πραγματικό ποδόσφαιρο βάζεις την ψυχή σου.

Θυμάστε τον πρώτο αγώνα που είδατε; Ήσουν μικρός και σε γοήτευε πώς ο πατέρας σου μετατρεπόταν σε θηρίο μπροστά στην τηλεόραση. Ή ίσως ήσουν έφηβος ακριβώς στο γήπεδο ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους που ούρλιαζαν και τραγουδούσαν μαζί. Ανεξάρτητα από το πότε ξεκίνησαν όλα για σένα το πάθος είναι αυτό που σε συνέδεσε με το ποδόσφαιρο: το δικό σου και των γύρω σου. Και αυτό το πάθος μετατρέπει κάθε αγώνα σε θρυλικό. Εκεί όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει και κάθε χτύπος της καρδιάς σας είναι συγχρονισμένος με τους παίκτες. Ένας αγώνας όπου κάθε γκολ γίνεται για εσένα ένα μεγαλειώδες θέαμα, γεμάτο χαρά, μια κίνηση ποδοσφαιρική που σου βγάζει σεβασμό και χειροκρότημα.

Η πλειοψηφία των πιο μεγάλων σε ηλικία φιλάθλων της πόλης μας αυτά ποθεί αυτά θέλει αυτά απαιτεί !. Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν όλα αυτά τα συναισθήματα τα βιώσαμε με την ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, γίναμε παιδιά, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε, αλλά ζήσαμε, νοιώσαμε τον παλμό, περιμέναμε το επόμενο παιχνίδι, ζούσαμε για την Κυριακή!.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι λίγες οι χαρές μας, ας είναι οι ”μελανόλευκοι” μία από αυτές…

Ζήσης Γεράσης

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο