Θέσπιση κανόνων εκπροσώπησης ανήλικων αθλητών

Η ΕΟΚ μετά από τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους διαμεσολαβητές αθλητών, ενημέρωσε τον σύνδεσμό τους για τους κανόνες που αρχίζουν να ισχύουν σε σχέση με τους ανήλικους αθλητές και αθλήτριες.
Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, οι διαμεσολαβητές υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι δύο ανήλικους αθλητές που επιτρέπεται να εκπροσωπούν. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανονισμού ( εκπροσώπηση ή παροχή συμβουλών ή διαμεσολάβηση για ανήλικο αθλητή ή αθλήτρια που δεν έχει δηλωθεί) προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και αφαίρεση της άδειας εκπροσώπου, ενώ επιπτώσεις θα υπάρχουν και για τους εμπλεκόμενους αθλητές όπως απαγόρευση μεταγραφής για ένα χρόνο.
Το δεύτερο μέτρο που έχει στόχο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας ανήλικων αθλητών και αθλητριών είναι ότι από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η παρακολούθηση δια ζώσης στους διαμεσολαβητές στα πρωταθλήματα ανήλικων αθλητών των Ενώσεων και της ΕΟΚ καθώς και στα οιαδήποτε άλλα τουρνουά U18 υπό την αιγίδα των Ενώσεων ή της ΕΟΚ καθώς και κάθε είδος κλιμακίων ανήλικων αθλητών και αθλητριών.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο