Κέρδισε το στοίχημα ο επετειακός 10ος «Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος»

Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες διεξήχθη το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο Καστόρι Λακωνίας, ο επετειακός 10ος «Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου» (22,4 χλμ.),  με την παρουσία εκατοντάδων δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα, ο αυξημένος αριθμός των συμμετοχών άγγιξε τις 600, σύμφωνα με τους διοργανωτές, με το αθλητικό δρώμενο-θεσμός να στέφεται με απόλυτη επιτυχία χάρη στη συμβολή αρχών, φορέων κι εθελοντών.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα, πραγματοποιήθηκε για 6η φορά ο μικρότερος αγώνας μήκους 5,5 χιλιομέτρων, αλλά και ο αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Οι Ορεινός Ημιμαραθώνιος και ο αγώνας των 5,5 χλμ. κινήθηκαν σε μια διαδρομή μοναδικού κάλλους στον καταπράσινο βόρειο Ταΰγετο, σε γραφικά μονοπάτια και στις όχθες του ποταμού Κάστορα.

Διοργανωτές ήταν η Τοπική Κοινότητα Καστορείου, ο Αθλητικός Οργανισμός και το ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με την τεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Συνδέσμου Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Οι Αθάνατοι» και των «Σπαρτιατών Δρομέων», την εμπειρία και την καθοδήγηση του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΠΕ Λακωνίας. Συνδιοργανωτές ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Ο Πολυδεύκης», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο Κάστωρ», ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, η ΛΕΦΩΣ, ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Σύλλογος «Ετοιμοκλής» και η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Πηγή:Lakonikos.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο