Μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετική οργάνωση στον 21ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας

Περισσότερα από 2100!!!!! άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών στο χθεσινό 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας με εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας αφού ενδιάμεσα πέρασαν και από την Ναυαρίνου. Μακρυά λοιπόν από τις σκοτούρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας και με σύμμαχο το καλό καιρό η εξαιρετική όπως εξελίχθηκε εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερους από 1.100 αθλητές και αθλήτριες όλων των δυνατοτήτων στα 10 χλμ. (τρέξιμο και βάδην) και άλλους τόσους πείπου για τη μικρή διαδρομή του 1,5 χλμ. που χάρηκαν παιδιά και γονείς, αλλά και τον ξεχωριστό αγώνα των Special Olympics από τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς.

Η εικόνα της παραλίας και πιο συγκεκριμένα της Ναυαρίνου ήταν για πρώτη φορά απίστευτη, καθώς σε όλο της το μήκος υπήρχε ένα κύμα δρομέων όλων των ηλικιών , το οποίο προσπέρασε επιστρέφοντας προς τον τερματισμό ο για δεύτερη συνεχή χρονιά μεγάλος νικητής του αγώνα με χρόνο 32´8” Παναγιώτης Καρούτζος. Τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Νικόδημος Νικολακέας(2ος με 33’15’’), Γιάννης Καλογερόπουλος(3ος με 33’19’’). Ενώ στις θέσεις 4-6 βρέθηκαν κατά σειρά οι Δημήτρης Μεϊντής, Παναγιώτης Αλεβίζος και Νίκος Σταθακόπουλος. Στην κατηγορία γυναικών τη νίκη πήρε η Κρίστυ Χριστοπούλου με 42’53’’ , με 2η την Γαλλίδα Κλερ Ζοσκίν (43’45’’) και 3η  την Κατερίνα Μπερδούση(43’50’’). Η πρώτη εξάδα ολοκληρώθηκε από τις Ελένη Εξερτζόγλου (4η), Σταυρούλα Μπάκα(5η) και Σοφία Αθανασοπούλου(6η).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η φετινή διοργάνωση ήταν αναβαθμισμένη, χάρις και στην καταμέτρηση και πιστοποίηση της διαδρομής των 10 χλμ. από την AIMS, τη διεθνή Ομοσπονδία μαραθωνίου κάτι πού σημαίνει ότι το αγωνιστικό της μέλλον προβλέπεται πολύ, πολύ ενδιαφέρον.Τέλος όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο 21ος στη σειρά  Αγώνας Καλαμάτας ήταν μια άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση, που προετοίμασε και διηύθυνε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με το ΔΣ, τα μέλη και τους εθελοντές. Η μεγάλη αθλητική γιορτή ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας (τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Η ψυχή των αγώνων, ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος επί το έργο

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο