Με 12 δρομείς ο ΣΔΥΜ στον αγώνα “Ο Δρόμος των 118” στο Μονοδένδρι Λακωνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Αγώνας Δρόμου των 118 την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με εκκίνηση το μνημείο στο ιστορικό Μονοδένδρι και τερματισμό στο άγαλμα Πεσόντων που βρίσκεται πάνω στην πλατεία του ΟΤΕ στον Άγιο Νίκων.

Ο «Δρόμος των 118» που ήταν αφιερωμένος στους εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Νοεμβρίου 1943 στο Μονοδένδρι, διοργανώθηκε για τρίτη φορά από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, τον Δήμο Σπάρτης, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Οι Αθάνατοι» και με τη φιλική συμμετοχή των «Σπαρτιατών Δρομέων».

Γύρω στους 150 δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα που έτρεξαν την απόσταση των 23 χιλιομέτρων με τη συμμετοχή από πλευράς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να φτάνει τα 12 άτομα.
Όλοι οι δρομείς ως φόρο τιμής στους 118 εκτελεσθέντες άφησαν στο άγαλμα πεσόντων στο τερματισμό, ένα κλαδί πικροδάφνης που μοίρασε η διοργάνωση πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Βραβεύτηκαν οι έξι πρώτοι άντρες και γυναίκες με μεγάλη διάκριση από το ΣΔΥΜ στις γυναίκες, από τη Σταυρούλα Μπάκα και τη Μανταλίνα Δημητροπούλου που κατέλαβαν τη 3η και 5η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.

Τα μέλη του Συλλόγου που έτρεξαν είναι οι Σταυρούλα Μπάκα, Ευστάθιος Δημητρακόπουλος, Μανταλίνα Δημητροπούλου, Ιωάννης Δημητρόπουλος, Δημήτρης ΧριστόπουλοςΘεόδωρος Τζανετάκης, Ιωάννης Καλόγερος, Γεωργία Πουλοπούλου, Αλέξης Λαμπίρης, Κωνσταντίνος Σωφρονάς, Παναγιώτης Καμπάς και Σωκράτης Γαληνέας.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα μέλη για την συμμετοχή τους, για την διάκριση τους και την διοργάνωση του αγώνα.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο