Με 35μελή αποστολή ο ΣΔΥΜ στο 2° Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ο Αθλητικός Όμιλος Πάτρας «Κούρος» , με την υποστήριξη του ΣΜΑΧ Φειδιππίδη, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων και ένας μικρότερος αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά.
Η μεγάλη συμμετοχή και η τεράστια επιτυχία που είχε ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος» απογείωσε την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, καθώς έζησε κάτι πρωτόγνωρο στα αθλητικά της χρονικά.
Πολλαπλάσιοι δρομείς και θεατές από την περυσινή διοργάνωση, με πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο που σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης και οι διοργανωτές θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν τριπλά ευχαριστημένοι καθώς είδαν να εκτοξεύονται οι συμμετοχές και να αγγίζουν τους 3200 δρομείς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος μεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά επί 3,5 ώρες από πέντε (5) κινητές κάμερες με μηχανές και με τρία (3) «drone», που παρακολουθούσαν την προσπάθεια των αθλητών και έδωσαν εντυπωσιακές εικόνες, μεταξύ των οποίων και καταπληκτικές πανοραμικές, με την Πάτρα φωτισμένη, προβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν τις ομορφιές της, καθώς η ζωντανή αναμετάδοση του Αγώνα προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη, που είχε στηθεί στην εκκίνηση, απέναντι από την κερκίδα.
Οι δρομείς με το τερματισμό τους παρέλαβαν το καλαίσθητο ανάγλυφο μετάλλιο, που φιλοτέχνησε και φέτος η βραβευμένη γλύπτρια κ. Εύα Μελά, το οποίο είναι συλλεκτικό και έγινε ανάρπαστο με αποτέλεσμα να εξαντληθούν. Κάποιοι όμως έκαναν κατάχρηση και δεν έφτασαν να πάρουν όλοι, αλλά η διοργάνωση θα μεριμνήσει και θα αποστείλει σε όλους όσους δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν.
Στο τέλος για όλους τους αθλητές υπήρχε και άλλη μία έκπληξη, που ήταν το «pasta party», στο οποίο απόλαυσαν μία ζεστή μακαρονάδα, αναπληρώνοντας τις θερμίδες που είχαν χάσει από την υπερπροσπάθεια τους.
Για την ιστορία στους άντρες ο Κενυάτης Κιμουτάι Ζόζεφ Κιμελί τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1.04.43.5 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, ενώ ακολούθησε ο Νιουμουκίζα Ζαν Μαρί Βιανί από το Μπουρούντι με χρόνο 1.07.29.3 με τρίτο στον τερματισμό τον Νικόδημο Νικολακέα με χρόνο 1.11.33.7.
Στις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε Ομόσα Τερεσίαθ από την Κένυα με χρόνο 1.14.16.2, ακολούθησαν  η Καβαλίν Ναχιμάνα από το Μπουρούντι με χρόνο 1.16.41.1 και η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 1.19.51.2.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με 30 δρομείς και στα δύο αγωνίσματα πραγματοποιώντας οργανωμένη αποστολή σε μια μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα, ενώ στη παρέα προστέθηκε και ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης με 5 μέλη του ολοκληρώνοντας την 35μελή αποστολή.
Σημαντικές επιδόσεις και προσωπικά ρεκόρ σημειώθηκαν από μερικά μέλη του συλλόγου, ενώ είχαμε και μερικές διακρίσεις και βράβευση από τη διοργάνωση για τη Βασιλική Βαϊνά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο οι οποίοι ήρθαν πρώτη και δεύτερος αντίστοιχα στην κατηγορία τους.

Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τίμησε με την παρουσία της όπως και πέρυσι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία βρέθηκε στη Πάτρα παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Ημιμαραθωνίου, αλλά και των 5χλμ. και βράβευσε τους νικητές.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει την αποστολή και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στους ανωτέρω αγώνες και τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο