Ο Άρης Κοτσόβολος γράφει …

Η χθεσινή ημέρα ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το οπαδικό ποιος έπαιζε χρώματα κτλ. Είδα ένα γήπεδο κόσμημα γεμάτο με φανταστική ατμόσφαιρα .Οικογένειες ,παιδιά ντόπιοι λίγοι μεν και αντίπαλοι μια παρέα. Όλα μια γιορτή.

Sold out πόσο καιρό έχει να γίνει σε γήπεδο τις επαρχίας;

Το πιο σημαντικό όμως είναι η κοινωνικό οικονομική προέκταση του θέματος κ πως το ποδόσφαιρο συνέβαλε σε αυτό .Στο Βόλο χθες δούλεψε ο βενζινάς, ο φούρναρης, ο περιπτεράς, ο σουβλατζής, ο εστιάτορας τα καφέ γέμισαν ασφυκτικά τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα και με λίγα λόγια έπεσε χρήμα στη πόλη. Αυτό το χρήμα από αύριο Δευτέρα θα γυρίσει στους άλλους κλάδους τις οικονομίας μέσα και πέριξ τις πόλης. Φανταστείτε κάθε Κυριακή να γινόταν αυτό και σε μια πόλη τις επαρχίας.

Μια επαρχία που ποδοσφαιρικά όμως μαραζώνει. Που είναι ο Πανηλειακός, η Δόξα Δράμας, ο Διαγόρας Ρόδου ,η Καστοριά, ο Εδεσσαικός, η Νάουσα, τα Τρίκαλα, η Ξάνθη, ο Πιερικός, η Καβάλα, ο Πανσερραϊκός, η Κόρινθος ,ο Παναργειακός, ο Αιολικός. Στα αζήτητα. Γιατί ; Απλά δεν υπάρχουν επενδυτές να σηκώσουν το βάρος το οικονομικό. Ποιος τρελός θα πάει πχ στη Δράμα να βάλει τα ωραία του λεφτά χωρίς ανταπόδοση χωρίς έσοδα και κάθε χρόνο να αιμορραγεί ακούγοντας και τις μουρμούρες των φιλάθλων. Σωστά μόνο ένας τρελός γιατί και οι εποχές είναι σκληρές.

Χθες όμως ο Βόλος και ο επενδυτής του έβαλαν ταμείο μισό εκατομμύριο ευρώ. Συν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του που είναι και Δήμαρχος χθες επανεξελέγη καθώς δεν πιστεύω να υπάρχει Βολιώτης επιχειρηματίας που να μην πίνει νερό στο όνομα του. Το παράδοξο ότι μιλάμε και για μια ομάδα με μηδέν φιλάθλους δεν είναι ούτε Ολυμπιακός Βόλου ούτε η Νίκη που μονοπωλούν στο Βόλο. Ο Βόλος που ήδη έχει φέρει και παίκτη από τα αζήτητα Φερνάντεζ και τον μοσχοπούλησε στην ΑΕΚ. Και κάτι που λόγο δουλειάς παρατήρησα και εσείς λίγο μετρούσα τις πινακίδες στη τηλεόραση και έχασα το μέτρημα. Έχει τρεις σειρές πινακίδες δηλαδή πάνω από τριακόσιες ούτε οι μεγάλοι του κέντρου δεν έχουν τόσους χορηγούς. Χορηγία στη φανέλα μεγάλη στοιχηματική στο παντελόνι μεγάλη βιομηχανία τις Θεσσαλίας. Άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο κύριοι. Άρα μήπως ο Βόλος έδωσε χθες την συνταγή το έναυσμα και σε άλλους επενδυτές να μπουν στο παιχνίδι;

Επενδυτής, οργάνωση, μάρκετιγκ, γήπεδο και ιδανική στελέχωση και υπομονή μπορούν να κάνουν το προϊόν ελκυστικό. Μακάρι για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Ήδη κάτι κινείται. Στη Καλαμάτα που χρηματοδοτείται από ομογενή Μεσσήνιο στην Αμερική τον σπουδαίο Γιώργο Πρασσά. Στην Παναχαϊκή εκεί ένα νέο παιδί φίλος καλός ο Πέτρος Σταθάκης επιχειρηματίας και αυτός με την ομάδα του από Αμερικανούς επενδυτές τα πάει καταπληκτικά. Ας ελπίσουμε να μπουν στο παιχνίδι και άλλοι ειδικά στη βόρεια Ελλάδα που μετά την πτώση της Ξάνθης σβήνει από τον περιφερειακό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο