Ο καρκίνος του στοιχήματος

Γεια σας !!!

Το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και η «ασθένεια» του στοιχήματος απέχει πολύ από το να εξαλειφθεί. Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους ποδοσφαιριστές και προπονητές επιλέγουν να στοιχηματίσουν, μερικές φορές ακόμη και στους αγώνες τους, αν και τους προειδοποιούν ότι αυτή η πρακτική απαγορεύεται.

Όπως είπε ο ποδηλάτης Benoit Joachim, πρώην συνάδελφος του Lance Armstrong: « Πολλοί ντόπινγκ, λίγοι πιάνονται στον έλεγχο αντιντόπινγκ ». Στον παράνομο στοιχηματισμό οι παραβάτες πιάνονται μόνο μετά από καταγγελίες εκ του κυκλώματος ,τις περισσότερες φορές με εκδικητικό χαρακτήρα. Οι περισσότεροι είναι απλώς άτυχοι άνθρωποι γιατί ο αριθμός εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες με αυτόν τον τρόπο είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος. Παίκτες από την Ευρώπη εξήγησαν γιατί παίζουν στοίχημα σε μια πρόσφατη έρευνα. Συζήτησαν με αρκετούς ποδοσφαιριστές που μίλησαν ανοιχτά για το θέμα των παικτών που στοιχηματίζουν σε εγχώριους αγώνες. Υπό την προστασία της ανωνυμίας, εξήγησαν πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια. « Κάποιοι ποντάρουν για ευχαρίστηση, άλλοι το κάνουν για την αδρεναλίνη, αλλά οι περισσότεροι ποντάρουν επειδή έχουν χαμηλά εισοδήματα. Αν οι ομάδες δεν αργούσαν να πληρώσουν τους μισθούς, ίσως να άλλαζαν τα πράγματα. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. “Πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές επηρεάζονται να παίζουν από το στοίχημα. Ομάδες που χορηγούνται από μπουκ, έχουμε μπουκ στις φανέλες… Οι παλιοί, έμπειροι παίκτες δεν ξεγελιούνται, αλλά για τους νέους υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, ειδικά επειδή έχουν χαμηλούς μισθούς », είπε ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Για να εξηγήσουν γιατί παίζουν, μερικοί από τους παίκτες προσφέρουν την πιο απλή εξήγηση: άλλοι είναι ένοχοι για αυτό που κάνουν. Γνωρίζουν ότι παραβιάζουν τους κανόνες, αλλά λένε, για παράδειγμα, ότι οι διαφημίσεις τους κάνουν να στοιχηματίσουν. Ακόμα κι αν ρισκάρουν την καριέρα τους!.

Ένας ποδοσφαιριστής πρόσφερε μια λύση με την οποία οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπαίνουν πλέον στον πειρασμό να χάσουν αγώνες και έτσι να κερδίζουν χρήματα από τα στοιχήματα: « Μπορούν να αφαιρεθούν οι εγχώριες διοργανώσεις από την προσφορά; Δεν ξέρω αν θα ήταν δυνατό. Δεν μπορείτε πλέον να στοιχηματίζετε στους αγώνες σας. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι είναι δύσκολο για τις ομάδες να βρουν χορηγούς, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να εξαρτώνται τόσο πολύ από τους στοιχηματιστές », προτείνει ένας άλλος παίκτης . Το Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως δεν έχει πρόβλημα…Όλα είναι όμορφα, αγγελικά πλασμένα…

Ζήσης Γεράσης

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο