Ο Πέτρος Μαρτσούκος του Αστέρα Βλαχιώτη νέος πρόεδρος της SL2 με 13-12-2

Νέο πρόεδρο έχει από την Τετάρτη (8/3) η Super League 2 καθώς ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες αρχαιρεσίες.

Ο Πέτρος Μαρτσούκος του Αστέρα Βλαχιώτη είναι ο νέος πρόεδρος της Super League 2, όπως προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της διοργανώτριας την Τετάρτη (8/3).

Εκλέχθηκε μετά από «ντέρμπι» καθώς έλαβε 13 ψήφους έναντι 12 του Αντώνη Ροκάκη της ΠΑΕ Χανιά, ενώ υπήρξαν ένα άκυρο κι ένα λευκό.

Πριν τη διαδικασία έγιναν προεκλογικές δηλώσεις από τους δύο υποψηφίους. Τόσο ο Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά) όσο και ο Πέτρος Μαρτσούκος (Αστέρας Βλαχιώτη) δεσμεύτηκαν για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων από τη χρηματοδότηση του στοιχήματος, δίχως ωστόσο να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αρχικής του υποψηφιότητας, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποσύρθηκε από την διαδικασία, μετατρέποντας σε κούρσα για δύο τις εκλογές της Λίγκας.

Στην εφορευτική επιτροπή ήταν οι Παπαδημητρίου (ΑΣΑ), Παλτόγλου (Αιγάλεω), Ράλλης (Καλαμάτα), ενώ κατά την εκλογική διαδικασία ψήφισε πρώτα ο Βόρειος Όμιλος και ακολούθησε ο Νότιος Όμιλος. Δικαιώμα ψήφου είχαν οι 26 ομάδες συν τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, ενώ οι ομάδες Β εξαιρέθηκαν βάσει νόμου.

Μετά την εκλογή Μαρτσούκου, σειρά θα πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κομβικό ζήτημα πλέον είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που δεσμεύτηκαν οι υποψήφιοι έπειτα από την παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Super League 2 πηγαίνει για επανεκκίνηση το Σαββατοκύριακο (11-12/3). Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που αρχικά έδινε μόλις 70.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ της Super League 2.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο