Ο Πίτερ Φρόιντφελντ θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ

Με οκτώ υπέρ και δύο λευκά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ψήφισε υπέρ του Πίτερ Φρόιντφελντ για να είναι ο νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ ως τον Μάιο και απομένει η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή. Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Ο 59χρονος Σουηδός, Πίτερ Φρόιντφελντ, θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής όπως προέκυψε από την ψηφοφορία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στα γραφεία της ΕΠΟ και αναμένεται να υπάρξει οριστική επικύρωση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο λευκά αποφασίστηκε να αναλάβει ως τον Μάιο, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι αντίθετοι και να αποχωρούν από την συνεδρίαση, καθώς ζήτησαν να εξεταστούν περισσότερα βιογραφικά που θα έστελνε η UEFA. Ο άλλοτε συνυποψήφιος του Μαρκ Κλάτενμπεργκ το 2020, τρία χρόνια μετά αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής διαιτησίας μετά την αποχώρηση του Άγγλου, Στιβ Μπένετ.

Οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τάχθηκαν υπέρ της περίπτωσης του Φρόιντφελντ εν αντιθέσει με τους δυο άλλους “μεγάλους” του Big-4 που είναι έξαλλοι με την απόφαση που πάρθηκε και με τον τρόπο που έγινε. Εντέλει, ο Σουηδός υπερψηφίστηκε και θα αποτελέσει τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ. Highlight της καριέρας του 59χρονου ήταν ο τελικός του Κυπέλλου UEFA το 2008 ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Ζενίτ το 2008 που βρήκε νικητές τους Ρώσους με 2-0.

ΠΗΓΗ : sport24.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο