Πέντε (!!!)χρυσά μετάλλια ο Δούσης στους Βαλκανικούς Βετεράνων

Εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά ο Παναγιώτης Δούσης σάρωσε τα μετάλλια στους 32ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Βετεράνων που έγιναν στη Σμύρνη στις 1-3 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή αθλητών από 12 χώρες.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια! Σίγουρα λοιπόν είναι ένας αθλητής φαινόμενο αφού στις 23 Σεπτεμβρίου κλείνει τα 90 και περνά στην κατηγορία 90-94.!!!
“Να είμαι πρώτα υγιής θα καταπλήξω τους πάντες αγωνιστικός. Η παρουσία των Ελλήνων Βετεράνων αθλητών στη Σμύρνη ήταν ένα ζωντανό προσκύνημα και μνημόσυνο για τους Ελληνες που κατακρεουργήθηκαν από τις ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ, μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Σμύρνη. Μπήκαν οι Τούρκοι το Σάββατο 27 Αυγούστου του 1922, την Τετάρτη 31 Αυγούστου έβαλαν φωτιά και εξαφάνισαν τον ελληνικό πληθυσμό”, υποστήριξε ο Δούσης ο οποίος στη Σμύρνη αγωνίστηκε σε 5 αγωνίσματα(800, 1.500, 5 χλμ. τρέξιμο, 5 χλμ. βάδην, στη σκυτάλη 4×100 με την Εθνική Ελλάδος). Παράλληλα ένας άλλος Μεσσήνιος αθλητής που διαμένει μονίμως στην Αλεξανδρούπολη ο Γεώργιος Αλλοίμονος (κατηγορία 80-84 )κέρδισε 4 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στα ίδια μάλιστα αγωνίσματα με τον Παν. Δούση που ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι :
“Οι Βετεράνοι είναι παράδειγμα για τη νέα γενιά των αθλητών, καθώς το σθένος και το αθλητικό ιδεώδες που ενυπάρχει στις καρδιές των Βετεράνων, μεταλαμπαδεύεται με το καλύτερο τρόπο στους νεώτερους.
Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και ιδιαιτέρως την «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» για τη μεγάλη βοήθεια. Αφήνοντας τέλος πίσω τη Σμύρνη, ρίχνω μια ματιά τελευταία και λέω, αδέλφια μας δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε ποτέ».

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο