Πέτρος Κρασόπουλος : Από την Καλαμάτα στο Ντουμπάι

Ο Καλαματιανός στην καταγωγή επικεφαλής της ακαδημίας Falcons Academy Dubai και προπονητής της ομάδας U19, Πέτρος Κρασόπουλος(τα πρώτα βήματα του μπάσκετ τα έκανε στην Τέντα και στην ομάδα του Ακάδημο Καλαμάτας) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και Δημήτρη Μελίσση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την συμμετοχή της ομάδας στην ABA League U19: «Η πορεία της ομάδας ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, το 2014 όταν μετακόμισα στο Ντουμπάι, αφού αποσύρθηκα από την ενεργό δράση ως παίκτης. Γνώρισα τους συνεργάτες μου και ξεκινήσαμε μια ακαδημία από το μηδέν βασισμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα και προσπαθώντας να διδάξουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, όμως καταφέραμε να έχουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στο Ντουμπάι. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά καταφέραμε να αλλάξουμε το σπορ σε αυτή τη χώρα. Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν τρεις ακαδημίες στη χώρα και τώρα υπάρχουν 30, οπότε το μπάσκετ «ανθίζει». Μέσα σε αυτά τα χρόνια είχαμε ένα πλάνο και το παρουσιάσαμε στην Αδριατική Λίγκα και εντυπωσιάστηκαν, οπότε μάς δέχτηκαν ώστε να δείξουμε την δουλειά μας. Είμαστε σε επικοινωνία με την Ευρωλίγκα και το Next Generation Torunament, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμμετάσχουμε φέτος».

Για το αν μένουν οι παίκτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Νομίζουν ότι έχουμε μια επίλεκτη ομάδα φέρνοντας παιδιά απ’ όλον τον κόσμο, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι παιδιά που δουλεύουν 7 και 8 χρόνια στην ομάδα. Είναι μεγάλη μας χαρά για αυτό το κατόρθωμα. Έχουμε μόνο 2 παίκτες οι οποίοι είναι Σέρβοι και αγωνίζονται στο σερβικό πρωτάθλημα. Όλα τα παιδιά σχεδόν δουλεύουν πολλά χρόνια μαζί μας. Τα περισσότερα παιδιά έχουν γεννηθεί στο Ντουμπάι. Ο ένας από τους δύο Έλληνες που έχω στην ομάδα έχει γεννηθεί εδώ».

Για τον στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι να το ζήσουμε και να πάρουμε εμπειρίες. Έχουμε τη νεότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, να πάρουμε εμπειρίες, όπως και στο πρώτο ματς, όπου η ομάδα έπαιξε όσο καλύτερα γίνεται απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα».

Για τους δύο Έλληνες της ομάδας, Μανώλης Μανωλόπουλος και Ιωάννης Τρύφωνας: «Ο Μανώλης Μανωλόπουλος είναι ο point guard της ομάδας και είναι πολύ δουλευταράς. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και είναι από τους playmaker που έχουν το χάρισμα να “διαβάζουν” πολύ καλά το παιχνίδι. Με τον Ερυθρό Αστέρα δεν έπαιξε γιατί τραυματίστηκε δύο μέρες πριν αναχωρήσουμε από το Ντουμπάι, αλλά τώρα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω θα αποδώσει τα μέγιστα. Ο Γιάννης Τρύφωνας είναι shooting guard και είναι πολύ αθλητικός. Είναι δυνατό παιδί και ένας πραγματικός “μαχητής”. Χθες πάλεψε μέχρι και για την τελευταία μπάλα, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο».

Για τον κόσμο στην πρώτη μέρα του τουρνουά: «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε περισσότερο κόσμο. Το τουρνουά όμως “φιλοξενείται” σε μια κωμόπολη στα βουνά της Σερβίας, σχεδόν τρεις ώρες έξω από το Βελιγράδι και ο καιρός δεν ευνοούσε. Είχε λίγο κόσμο, αλλά θεωρώ ότι για αυτό το τουρνουά θα μπορούσε να είχε περισσότερο κόσμο».

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο