Πήρε το ντέρμπι στην Τέντα η Καλαμάτα 80, 59-47 την Καλαμάτα bc

Παίζοντας αρκετά καλά ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο χρονικό σημείο στο οποίο η τυπικά φιλοξενούμενη στην Τέντα Καλαμάτα bc δεν μπορούσε να βρει Ρυθμό παρά τίς προσπάθειες του Νώντα η γηπεδούχος Καλαμάτα 80 ήταν τελικά η νικήτρια του ντέρμπι της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας με 59-47. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι πολυάριθμοι φίλοι των ομάδων που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τέντας είδαν τούς ασπρόμαυρους να προηγούνται των πράσινων με 7-5 στο 5′ μόλις λεπτό. Στην συνέχεια οι παίκτες της Κ80 ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και στην επίθεση βάζοντας όπως φάνηκε αρκετά προβλήματα στους αντίστοιχους της ΚΒC . Έτσι μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα που σφύριξαν οι Νάστος, Ρίζος οι μετέπειτα νικητές στηριζόμενοι κυρίως στους Χρονόπουλο, Μουργή, Παυλόπουλου και Μπαλόπουλο πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας την πρωτοπορία στο σκορ με 36-22.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ασπρόμαυρο συγκρότημα προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αφού τα φαινομενικά εύκολα λάθη και η αστοχία στα μακρινά σουτ δεν του έδωσαν την δυνατότητα για μια πιθανή ανατροπή. Έτσι παρόλο που στο 28′ και 35′ το σκορ είχε μειωθεί αντίστοιχα από τους ασπρόμαυρους σε 42-34 και 49-41 η κόρνα της λήξης βρήκε όλη την αποστολή της Καλαμάτας 80 να πανηγυρίζει στο κέντρο του γηπέδου της Τέντας το τελικό για αυτήν 59-47. Εκτός από την τετράδα των μικρών σημαντική βοήθεια στην επιτυχία για την Καλαμάτα 80 είχαν και οι κρίσιμοι πόντοι του Σκοπέτου  στο τελευταίο ιδιαίτερα δεκάλεπτο. Από την φιλοξενούμενη ομάδα  ξεχώρισαν οι Παπαντωνίου και Μπάκας. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Κορογώνας ) Μπαλόπουλος 10(1), Καρούτας, Τσικούρης 2, Παυλόπουλος 8(1), Χρονόπουλος 17(1), Μουργής 2, Ανδριανόπουλος, Κομπότης 2, Σκοπέτος 10(1), Βούλγαρης 8, Αλοίμονος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC ( Νώντας) Μανωλάκης, Χατζηαγγέλου, Οικονομίδης 5, Διαμαντόπουλος 2, Παπαντωνίου 14, Καραβανάς 7(2), Τσουλέας 2, Περρωτής 8, Καλογερόπουλος, Μπάκας 9

Από τις πολύ ωραίες στιγμές του χθεσινού τοπικού ντέρμπι ήταν σίγουρα η παρουσία στις κερκίδες της Τέντας για αρκετό χρονικό διάστημα αντιπροσωπείας παιδιών από το  ΚΕΚ ΑΜΕΑ. Μάλιστα εμφανώς ικανοποιημένα τα παιδιά με τους συνοδούς τους έβγαλαν πριν την έναρξη του αγώνα φωτογραφία στο κέντρο του γηπέδου με τις δύο ομάδες και τους διαιτητές.

T.N.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο