Σημαντικές μάχες στο βαλκανικό πρωτάθλημα της Σλοβενίας για τους Αθλητές του Παμεσσηνιακού Α.Σ Καράτε

Με 4 αθλητές συμμετείχε ο Παμμεσσηνιακός αθλητικός σύλλογος, Πάμε… Καράτε Μπούρας, στο 23ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Καράτε, Εφήβων/Νεανίδων, Νέων Ανδρών/ Νέων Γυναικών και Ανδρών και Γυναικών κάτω των 21, που διεξήχθη από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Στο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα των Βαλκανίων που έλαβαν μέρος περισσότεροι από χίλιοι αθλητές και αθλήτριες από 13 Χώρες, συμμετείχε και η Χώρα μας με 76 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε την 6η Θέση στην τελική κατάταξη με 2 Χρυσά – 3 Ασημένια – 8 Χάλκινα μετάλλια.

Ο Παμμεσσηνιακός ΑΣ Καράτε που συμπληρώνει 47 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, συμμετείχε με τέσσερις αθλητές/τριες και τον προπονητή του συλλόγου Ιωάννη Μπούρα. Οι Καλαματιανοί Καρατέκα που έλαβαν μέρος είναι οι ακόλουθοι: Αναστάσιος Χασανάκος στο Κούμιτε στην κατηγορία των Ανδρών  U21 στα -67 κιλά, ο Δημήτριος Σμυρνιός στους Έφηβους στα -52 κιλά και στο τεχνικό μέρος του ΚΑΤΑ, η Μάρα Μιχοπούλου στις Νεάνιδες στα -54 κιλά και ο Άγγελος Μπάλλας στο Κούμιτε στην κατηγορία των Εφήβων στα -70 κιλά. Οι Μεσσήνιοι Καρατέκα του Παμμεσσηνιακού εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, όντας μέλη της Εθνικής ομάδας και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους δώσουν ώθηση για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων στόχων στη συνέχεια. 

  Ο προπονητής Ιωάννης Ευθυμίου Μπούρας,  που βρέθηκε στο πλευρό των αθλητών του, καθώς και σε άλλους  Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος, δήλωσε τα ακόλουθα, « είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι αθλητές μας και κατέκτησαν το σεβασμό των αντιπάλων τους. Επέδειξαν άριστη τεχνική και τακτική κατάρτιση που σε συνδυασμό με την μαχητικότητα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας τους έκαναν να ξεχωρίσουν.  Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μια επιτυχία και ένα δείγμα ότι όποιος θέσει στόχους στο σύλλογο μας, όσο μεγάλοι κι αν είναι, μπορεί μέσα από τις συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει, να τους πετύχει. Προσωπικά είμαι της άποψης πως όποιος θέλει να έχει παρόν και μέλλον θα πρέπει να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμος. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συμμετοχή μας σε διεθνείς διοργανώσεις που μας εμπλουτίζουν τις γνώσεις και μας εξελίσσουν ατομικά και συλλογικά. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που είναι συμπαραστάτες στις προσπάθειες και τα όνειρα των παιδιών τους(μας), και καταβάλλουν κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια στην υλοποίηση τους». 

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Αντώνιος Γιουρτούμας τόνισε πως, « οι κόποι χρόνων αρχίζουν να φέρνουν καρπούς και να αναδεικνύουν την συγκροτημένη  προσπάθεια και της νέας γενιάς των προπονητών μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές του συλλόγου μας, Μάρα Μιχοπούλου,  Δημήτριο Σμυρνιό, Αναστάσιο Χασανάκο  και Άγγελο Μπάλλα  για την εξαιρετική τους παρουσία μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τους γονείς τους που βρέθηκαν δίπλα τους σε ότι κι αν χρειάστηκαν. Ακόμα θέλω να συγχαρώ όλους τους Έλληνες αθλητές, προπονητές και τη διοίκηση της ΕΛΟΚ  για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε το Ελληνικό Καράτε να μας κάνει για μια ακόμα φορά υπερήφανους με τις επιτυχίες του.  Κλείνοντας θέλω να αναφέρω τις επιχειρήσεις που στηρίζουν ένα μέρος της μετάβασης των αθλητών μας στη Σλοβενία  και δείχνουν πως με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης βρίσκονται κοντά στο σύλλογο μας και στα μέλη μας. Ευχαριστούμε θερμά τα Ζαχαροπλαστεία Απόλαυση, το Μεζεδοπωλείο Κεντρικόν, την Υαλοτεχνική Καλαμάτας Βασιλόπουλος και την εταιρεία αθλητικών ειδών «ALMA SPORT».

Υ.Γ: Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον Παμμεσσηνιακό ΑΣ Καράτε και τις δράσεις του στο site www.pamekarate.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο