Σπουδαίες επιδόσεις στο Kalamata Street Pole Vault

Το 2o Kalamata Street Pole Vault (υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και τη στήριξη των Δήμου Καλαμάτας, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας) πήρε φέτος διεθνή χαρακτήρα, εντάχθηκε στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον για αυτό εκτινάχθηκε.

Αγωνιστικά τώρα, τα φώτα λογικά είχαν στραφεί στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Πόλακ, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο μίτινγκ με άλμα στα 4,42 μ., όσο και η νικήτρια σε αυτό Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι, ενώ στην 3η θέση ήταν η Μαρία Ρομπέρτα Γκέρκα (Ιταλία) με 4.34 μ. Η Αμαλία Φλώρου-Δημητριάδου με 4,18μ. σημείωσε ατομικό ρεκόρ που αποτελεί ταυτόχρονα κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη και όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 ενώ η 15χρονη Αναστασία Μπουμπουλίδη με επίδοση 4,00 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Σημαντική όμως επίδοση είχε γίνει από το πρωί στον αγώνα κοριτσιών Κ16, όπου η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου πέρασε τα 4,00 μέτρα-κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της.

Στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών ο Γιάννης Ρίζος πήρε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 5,30 μ., ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Την πρώτη θέση σε αυτή τη κατηγορία πήρε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ με επιτυχημένο άλμα στα 5,45 μέτρα ενώ τη πρώτη τριάδα έκλεισε ο Κύπριος Χρήστος Ταμάνης με άλμα στα 5,10 μέτρα.   

Ο Παύλος Κριαράς πέρασε τα 5,00 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο μίτινγκ. Ο 17χρονος πρωταθλητής με την επίδοση αυτή επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ βελτίωσε κατά δέκα εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο άλτης που προπονείται με τον Κώστα Τσαταλό το χειμώνα στον κλειστό στίβο είχε κάνει άλμα στα 5,10 μέτρα. 

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο