Στο Μητρώο ΓΓΑ το 92,5 των ποδοσφαιρικών σωματείων

Στο 92,5% ανέρχεται πλέον το ποσοστό των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες εγγραφής τους, κι ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις ημέρες (ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23/10) για τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, μετά την τελευταία παράταση που έδωσε με τροπολογία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υφυπουργείο, συνολικά στο Ηλεκτρονικό Μητρώο έχουν προσέλθει μέχρι το πρωί της Παρασκευής (21/10) 6.718 ερασιτεχνικά σωματεία. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 2.396, σε σύνολο 2.590 ενεργών σωματείων, με βάση τα επίσημα στοιχεία των 54 ΕΠΣ της χώρας.

Από τα 2.396 ποδοσφαιρικά σωματεία, πλήρως εγγεγραμμένα έως σήμερα είναι τα 1.987. Σε άλλες 222 περιπτώσεις οι αιτήσεις εγγραφής χρήζουν «θεραπείας» ως τις 30 Νοεμβρίου, όμως επειδή τα σωματεία αυτά διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα αγωνιστούν κανονικά στα πρωταθλήματα της περιόδου 2022-23. Από κει και πέρα, 115 σωματεία έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Μητρώο, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (έχουν περιθώριο έως και τις 30 Νοεμβρίου), ενώ 72 σωματεία επεξεργάζονται ακόμα την οριστική κατάθεση της αίτησης εγγραφής τους. Για τα τελευταία, ισχύει η προθεσμία υποβολής της 23ης Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ : mikriliga.com

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο