Τελευταία ενημέρωση:Τα νησιά του Αιγαίου με την Πελοπόννησο! Οι όμιλοι του Νότου της Γ’ Εθνικής που θα ανακοινωθούν αύριο!

Ο δύσκολος γρίφος της κατάρτισης των ομίλων της Γ’ Εθνικής έλαβε τέλος… Για να λέμε την πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν στον Νότο καθώς στον Βορρά η υπόθεση όμιλοι ήταν πολύ ευκολότερη.

Το πρωτάθλημα λοιπόν μπορεί να είχε αποφασιστεί να ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου όμως κανείς δεν ήξερε τον όμιλο που θα παίζουν οι ομάδες του Νότου.

Επίσημα οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sportcyclades.gr οι… διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι κατά κάποιο τρόπο έκπληξη!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι ομάδες τα νησιών του Αιγαίου θα ταξιδέψουν οκτώ(!) φορές στην Πελοπόννησο! Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι πέντε «Νησιώτες» (Α.Ε. Μυκόνου, Ιάλυσος, Ρόδος, Πυλί Κω και Αιολικός) θα είναι στον ίδιο όμιλο με τους οκτώ «Πελοποννήσιους» (Παναργειακός, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Ερμιονίδα, Πανγυθεατικός, Διαβολίτσι, Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός και Α.Π.Σ. Πάτραι).

Στο σύνολό τους είναι 13 ομάδες, οπότε χρειάζεται άλλη μια για να συμπληρωθούν οι 14 που θα απαρτίζουν τον καθένα από τους πέντε ομίλους της Γ’ Εθνικής. Η 14η ομάδα λοιπόν θα βγει με κλήρωση και θα είναι είτε από την ΕΠΣ Πειραιά είτε από την αντίστοιχη της Αθήνας. Οι δυο συγκεκριμένες ΕΠΣ έχουν στη Γ’ Εθνική οκτώ ομάδες. Συνεπώς με δεδομένο ότι η μια από αυτές θα πάει στον όμιλο νησιών και Πελοποννήσου, οι υπόλοιπες επτά μαζί με τις πέντε από την Κρήτη συν τις δυο Ανατολικής Αττικής (Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας) θα σχηματίσουν τον άλλο όμιλο του Νότου.

Ποιοι μένουν από Αττική; Οι δυο της Δυτικής πλευράς (Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων) που θα μπουν στον όμιλο της Κεντρικής Ελλάδας. Αυτό είναι το σχέδιο για την κατάρτιση των ομίλων που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι διαβουλεύσεις ήταν… σκληρές όμως οι Επιτροπή Διοργάνωσης φαίνεται ότι κατέληξε σε αυτό το μοντέλο.

Όσο για την κλήρωση των αγωνιστικών, αυτή αναμένεται να γίνει ως την Παρασκευή σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας καθώς η σκέψη για κάπου στην επαρχία δεν γίνεται υλοποιηθεί λόγω πίεσης χρόνου. Ευχή και ελπίδα ποδοσφαιριστών και παραγόντων των ομάδων της Γ’ Εθνικής είναι να προχωρήσει άμεσα η όλη διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος γιατί έτσι όπως πήγαινε η κατάσταση μαζί με το «Καλή σεζόν» θα λέγαμε και «Καλή χρονιά» για το 2023…

Πηγή: Sportcyclades.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο