Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στελεχώνει παιδικές και Νεανικές Χορωδίες

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας προσκαλεί παιδιά και εφήβους από 9 ετών και πάνω για την στελέχωση των παιδικών και Νεανικών του Χορωδιών. Η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου έχει μια σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά και με συναυλίες στην Καλαμάτα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Ο ρό­λος μιας παιδικής χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος. Είναι μορ­φωτικός, παιδαγωγικός, κοινω­νικός. Παράλληλα, δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευ­χαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτή­ρα τους. Μέσα από την συμμετοχή των παιδιών σε μια χορωδία καλλιερ­γείται το πνεύμα της αλληλεγ­γύης, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας. Τα παιδιά μέσα από την χορωδία συνυπάρ­χουν, θέτοντας έναν κοινό στό­χο, μαθαίνοντας έτσι να είναι υπεύθυνα μέλη μιας ομάδας. Επιπροσθέτως, το χορωδιακό τραγούδι λειτουργεί ως αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών να εκδηλώσουν δημιουργικά την ανάγκη τους για έκφραση, αλλά και για εκτόνωση, αποκομίζο­ντας έτσι ηρεμία και ψυχική ισορροπία. Τέλος σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων τονίζεται πως η συμμετοχή των παιδιών ενισχύει το ανο­σοποιητικό τους σύστημα, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν το στρες. Με αυτόν τον τρόπο η χορωδιακή τέχνη βελτιώνει την ψυχική διάθεση.

Μαέστρος των παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Ωδείου είναι ο Ιβάν Μάτζαρης, ένας μαέστρος με μεγάλη και διεθνή εμπειρία, ο οποίος γνωρίζει άριστα πως να εκπαιδεύσει τις παιδικές και νεανικές φωνές. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κάθε Παρασκευή από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 για να γνωρίσουν τον μαέστρο, την αίθουσα που γίνονται οι πρόβες και να παρακολουθήσουν πρόβα της Χορωδίας.

Η συμμετοχή των παιδιών κοστίζει 20 ευρώ ετησίως.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο