Υπάρχει θέμα με το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

Μετά  απουσία της στήλης για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας οικογενειακού προσώπου, είμαστε πάλι εδώ, με γεγονότα, άρθρα, έρευνα, πάντα με ότι έχει να κάνει σχέση με  τον Αθλητισμό.

Σημερινό μας θέμα το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, χωρίς καμία πρόθεση να θίξουμε πρόσωπα, αλλά να αναδείξουμε ζητήματα, τα οποία άμεσα και στο εγγύς μέλλον θα δημιουργήσουν προβλήματα, παρουσιάζουμε την εικόνα που βρήκαμε στο Δημοτικό Στάδιο. Πριν όμως, θα θέλαμε να ανατρέξουμε σε ένα σύντομα ιστορικό. Το 2019 η προηγούμενη Δημοτική αρχή εξασφάλισε περί της 500.000€, για την επισκευή εξεδρών, σκέπασμα και φωτισμό. Η σημερινή Δημοτική αρχή τροποποίησε την αρχική μελέτη και τα χρήματα τα διέθεσε για την κατασκευή ταρτάν 8 διαδρομών. Η κατασκευή ταρτάν 8 διαδρομών, είναι ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του στίβου στην Μεσσήνη και όχι μόνο. Με την ανακατασκευή των αποδυτηρίων τα οποία είναι σε απαίσια κατάσταση ο Δήμος Μεσσήνης θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνας του ΣΕΓΑΣ και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως το έργο του ταρτάν είναι μια σκέτη αποτυχία. Διαπιστώσαμε:

1. Σε πολλά σημεία του ταρτάν έχουν γίνει μπαλώματα.

2. σε πολλά σημεία του ταρτάν και ειδικά στις βόρειες και ανατολικές διαδρομές έχει δημιουργηθεί στην επίστρωση κυματοειδές επιφάνεια.

3. στην βόρεια περιοχή και περί του ύψους Κόρνερ, έχουμε υψομετρική διαφορά (λακκούβα). Τα σημεία 2 και 3 καθιστούν το ταρτάν επικίνδυνο για τραυματισμούς. Η εικόνα που παρουσιάζει το Ταρτάν , μάλλον το θέτουν εκτός προδιαγραφών ΣΕΓΑΣ, άσχετα αν έχει 8 διαδρομές. 

Ελπίζουμε ο Δήμος Μεσσήνης να έχει στην σύμβαση με τον εργολάβο βάλει ρήτρες για το έργο. Ελπίζουμε να μην έχει γίνει παραλαβή του έργου και να μην έχει εξοφληθεί ο εργολάβος. Ελπίζουμε, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη , για μια ακόμα φορά δεν πήγαν στον βρόντο.

Στόχος αυτού του ρεπορτάζ, είναι, να αναδείξει το πρόβλημα και να διορθωθεί.  

Γιώργος Ψυχογιάννης

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο