Φόρμουλα 1: Επιστροφή στη δράση 23 – 25 Φεβρουαρίου

Αναμονή τέλος, μετά τις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων για το 2023 ήρθε η ώρα για δράση στην πίστα για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Φόρμουλα 1. 

Το τριήμερο 23 – 25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν θα ¨βρυχώνται¨ για πρώτη φορά  στη φετινή σεζόν οι κινητήρες των δέκα ¨μονομάχων¨. Οι χειμερινές δοκιμές αναμένεται να είναι τα πραγματικά αποκαλυπτήρια, αφού το προηγούμενο διάστημα οι περισσότερες εταιρείες εμφάνισαν μόνο τα νέα χρώματα τους.  Αύριο λοιπόν στο Μπαχρέιν θα διακρίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο νέο σχεδιασμό των μονοθεσίων τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής όσο και στις βελτιώσεις που θα αποτρέψουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πέρυσι ( π.χ. Δελφινισμός ή porpoising).  Στην συγκεκριμένη περίοδο  οι ομάδες συνήθως δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους, οπότε δεν θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση των αυτοκινήτων. Οδηγοί και ομάδες τις τρεις αυτές ημέρες επί το πλείστων επικεντρώνονται στη διάρκεια και την αξιοπιστία καλύπτοντας αρκετά χιλιόμετρα, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν προσομοιώνουν και σε καταστάσεις αγώνα, συλλέγοντας όσο περισσότερα απαραίτητα στοιχεία για τις τελευταίες βελτιώσεις πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα.  Το Σάββατο όμως το βράδυ μετά το πέρας της διαδικασίας θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε για τη συνέχεια.

Τα ελαστικά των χειμερινών δοκιμών:

Το πρόγραμμα οδηγών και ομάδων το τριήμερο:

 

Η Φόρμουλα 1 αλλάζει τηλεοπτική στέγη από φέτος, ο όμιλος AΝΤ1 που μετέδιδε τους αγώνες της Formula 1 το 2014 και 2015 απέκτησε ξανά τα δικαιώματα μετάδοσης των Grand Prix για τα επόμενα τρία χρόνια 2023-2025. Το ελεύθερο κανάλι του  ΑΝΤ1 θα μεταδίδει ζωντανά  τους αγώνες και τα σπριντ, ενώ στη  συνδρομητική υπηρεσία ANT1+ θα μεταδίδονται ζωντανά και σε αποκλειστικότητα οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές. 

Ας πάρουμε όμως με τον παρακάτω πίνακα μια ¨γεύση¨ από τις ώρες μεταδόσεων των 23 αγώνων της σεζόν σε ώρες Ελλάδος: 

Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα του 2022 είχαν ήδη ανακοινωθεί αποχωρήσεις αλλά μεταγραφές οδηγών, έτσι για τη νέα σεζόν είχαμε ανακατατάξεις. Με τον παρακάτω πίνακα δένουμε όλο το πάζλ για το νέο grid του 2023. 

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο