Όλα έτοιμα για τη Διεθνής συνάντηση στίβου ”Παπαφλέσσεια 2024”

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Η αγωνιστική δράση της θερινής περιόδου ξεκινά για τα καλά και σειρά έχουν τα «Παπαφλέσσεια» να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και αρκετών ξένων αθλητών και αθλητριών. Στο στάδιο της Καλαμάτας την Κυριακή (12/5) θα βρεθούν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των μεγάλων στόχων του καλοκαιριού.
Η Ελίνα Τζένγκο περίπου έναν μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο που κατέχει από το Μόναχο, θα αγωνιστεί στα Παπαφλέσσεια. H 22χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει καλύτερη επίδοση φέτος στα 59,73 μ. που σημείωσε στο Diamond League της Σανγκάη στην Κίνα στις 27 Απριλίου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα πάρει μέρος ο Γιάννης Κυριαζής. Στο ύψος των γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Τατιάνας Γκούσιν, της Παναγιώτας Δόση και της Ελευθερίας Χριστογεώργου. Ενώ στα 100 μ. θα έχουμε την Ραφαέλα Σπανουδάκη που θα πάρει θέση και στην εκκίνηση των 200 μ. μαζί με την Άρτεμις Αναστασίου. Στα 800 μ. η Γεωργία Δεσπολλάρη θα κυνηγήσει μια γρήγορη κούρσα μαζί με τις Ιουλιάνα Ρούσσου και Νέλλυ Φλουτάκου. Στα 800 μ. των ανδρών θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Χάρης Ξενιδάκης. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα κάνει την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς στα 100 μ. εμπ. μαζί με την Σοφία Ιωσηφίδου. Στα σπριντ των ανδρών θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Τριβιζάς, Νίκος Παναγιώτοπουλος, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Νίκος Εμπέογλου και Λάμπρος Βολίκας, ενώ στα 200 μ. θα αγωνιστούν και οι Γιάννης Καριοφύλλης, Βασίλης Μυριανθόπουλος.
Την πρώτη του κούρσα για το 2024 στα 400 μ. εμπ. θα κάνει ο Δημήτρης Λεβαντίνος ενώ μαζί στην εκκίνηση θα βρεθεί και ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης. Στο μήκος των ανδρών θα πάρει μέρος ο Νίκος Σταματονικολός.

Όλες οι συμμετοχές για τα “Παπαφλέσσεια”: ENTRY LIST_PAPAFLESSEIA_2024

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

« Χαιρετίζω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Meeting Στίβου «Παπαφλέσσεια», που επί σειρά ετών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Meeting, που αναδεικνύει και την Καλαμάτα, πόλη καταγωγής σημαντικών Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών. Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες της ελληνικής περιφέρειας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, που κινητροδοτούν την
τοπική κοινωνία και ειδικά τη νεολαία να ασχοληθεί ενεργά με την άθληση.
Είναι σημαντικό ότι τα Παπαφλέσσεια διεξάγονται από ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της χώρας, τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, με έτος ίδρυσης1888!
Σωματεία που με συνέπεια και σεβασμό στη νομιμότητα επιτελούν τις υποχρεώσεις τους, καλλιεργώντας διαφορετικά αθλήματα, αποτελούν για την Πολιτεία πυξίδα στις πολιτικές που προτίθεται να ασκήσει για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση της αθλητικής κουλτούρας στον πληθυσμό. Τα ιστορικά «Παπαφλέσσεια» έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου στίβου και κάθε χρονιά καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα βλέμματα του διεθνούς αθλητικού στερεώματος.
Καλή επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση. »

Ιωάννης Βρούτσης
Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

«Από τις αρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, ο αθλητισμός ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές δραστηριότητες. Είναι η πηγή εκείνη της αγωνίας, της δόξας και της επικράτησης, αλλά και του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Στην Πελοπόννησο, ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα, οι αξίες του αθλητισμού εκφράζονται μέσα από τη διατήρηση των παραδόσεων και την προώθηση της ηθικής και της ψυχικής και σωματικής υγείας.
Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» 2024 αποτελεί έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό, που αντέχει και εξελίσσεται στο χρόνο προσελκύοντας καταξιωμένους αθλητές και αθλήτριες παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ενσαρκώνοντας το πνεύμα του αθλητισμού και προάγοντας την ευγενή άμιλλα, τα «Παπαφλέσσεια» είναι ένας αγώνας που ενώνει τις κοινότητες του κόσμου, προάγει τη φυσική δραστηριότητα και ενισχύει την αξία του αθλητισμού ως μέσο έκφρασης και ανάπτυξης. Τα ρεκόρ και οι κορυφαίες επιδόσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο είναι η περίτρανη απόδειξη. Η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διοργάνωση, αποτελεί έκφανση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις διαχρονικές αξίες που εκφράζει. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, όλους τους συμμετέχοντες στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας και τους ευχόμαστε μια επιτυχημένη συνάντηση γεμάτη ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις. »

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Δημήτρης Πτωχός

Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμάτας

« Το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «Παπαφλέσσεια» αναδεικνύεται ως ένας θεσμός που έχει γράψει ιστορία στο πέρασμα των ετών, που προσελκύει στην πόλη μας, διεθνείς συμμετοχές και μεγάλα ονόματα του κλασσικού αθλητισμού. Σπουδαίοι αθλητές, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, προσφέροντας υπέροχο αθλητικό θέαμα, συγκινητικές στιγμές και ρεκόρ. Ο Δήμος μας για ακόμα μια χρονιά στηρίζει τα «Παπαφλέσσεια», στηρίζει
αθλητικά γεγονότα πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας. Στηρίζει τον αθλητικό και προπονητικό τουρισμό, με αθλητικά event καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η Καλαμάτα μας μετεξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, φιλοδοξώντας να γίνουμε επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων και δράσεων τα επόμενα χρόνια, προσελκύοντας αθλητές από όλο τον κόσμο. Αναβαθμίζοντας τις αστικές υποδομές μας και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Δημιουργώντας νέες, σύγχρονες, καλύπτοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών μας και των επισκεπτών μας. Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή επιτυχία στο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Παπαφλέσσεια” 2024 και ανυπομονούμε να δούμε τις εντυπωσιακές επιδόσεις των αθλητών σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. »

Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Καλαμάτας

Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

« Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου “Παπαφλέσσεια 2024”, είναι από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, με σημαντικό ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, τιμώντας την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» και των πανανθρώπινων αξιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στίβος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αθλητική μας κουλτούρα, έχει αναδείξει εμβληματικούς αθλητές και μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες. Τα “Παπαφλέσσεια” είναι μια γιορτή του αθλητισμού!. Ιστορικά είναι το αθλητικό ραντεβού όπου κορυφαίοι αθλητές συναγωνίζονται, σημαντικές επιδόσεις και ρεκόρ επιτυγχάνονται. Μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, λόγω του επιπέδου των αθλητών, αλλά κυρίως λόγω της άοκνης προσπάθειας των ανθρώπων και των εθελοντών που οραματίστηκαν και διοργάνωσαν αυτό το μοναδικό για τη περιοχή μας αθλητικό γεγονός.
Στις 12 Μαΐου 2024, ο παλμός του αθλητισμού θα χτυπά στην Καλαμάτα, με την τοπική κοινωνία, τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή, να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους συμμετέχοντες και τους θεατές και να τους προσφέρουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία. Ως επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας καλωσορίζουμε και φέτος όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους στην πόλη μας και τους ευχόμαστε να πετύχουν τους στόχους τους, στην απαιτητική αυτή χρονιά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαι σίγουρος ότι για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση με κορυφαίες επιδόσεις! »

Βαγγέλης Ξυγκώρος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΓΑΣ

« Η Διεθνής Διοργάνωση Στίβου «Παπαφλέσσεια» εκτός του ότι χαρακτηρίζεται από τη διαχρονικότητά της, ταυτόχρονα αποτελεί αναμφισβήτητα και έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό με τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η διεθνής απήχηση της διοργάνωσης οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός του ότι ανήκει στις εγκεκριμένες διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου από το 1996, παράλληλα προσκαλούνται και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές. Εξαιτίας του διεθνούς χαρακτήρα της διοργάνωσης, η πόλη της Καλαμάτας αποτελούσε και αποτελεί σημείο ετήσιας συνάντησης των καλύτερων αθλητών και αθλητριών του Στίβου, με ταυτόχρονη προβολή της πόλης σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χάρη στη συγκεκριμένη διοργάνωση η πόλη της Καλαμάτας επιλέγεται κάθε έτος από σημαντικές προσωπικότητες του παγκοσμίου αθλητισμού για να πραγματοποιήσουν το βασικό μέρος της προετοιμασίας τους εν όψει των σημαντικών αθλητικών υποχρεώσεών τους. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η συνέχιση και στήριξη από όλους μας αυτού του σημαντικού θεσμού και προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας, σε μία κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και διεθνώς, τόσο σε σχέση με τις πρωτοφανείς συνθήκες και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, όσο και σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές καθώς και στους διοργανωτές και η οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης να σηματοδοτήσει την απαρχή της διεξαγωγής και άλλων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας. »

Σοφία Σακοράφα
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ

Χαιρετισμός Προέδρου ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ. 1888

« Ως ο 26ος Πρόεδρος στην 136χρονη ζωή του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και είναι μοναδική η τιμή διότι μου δίνεται η αφορμή να γράψω αυτό το σημείωμα για τα «Παπαφλέσσεια 2024». Τα «Παπαφλέσσεια» άρχισαν να διεξάγονται το 1956, τότε που ο αείμνηστος Παναγιώτης Καίσαρης ήταν παράλληλα Δήμαρχος της Καλαμάτας και Πρόεδρος του Μεσσηνιακού. Στην πορεία της συνεχούς διοργανώσεως των εν λόγω αγώνων πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες στήριξαν το θεσμό και τον έκαναν παγκόσμια γνωστό ως ένα από τα κορυφαία Αθλητικά Meetings. Μέσα σε δύσκολες πολιτικά και κοινωνικά συνθήκες τα «Παπαφλέσσεια» μπορεί να απώλεσαν κάποια στιγμή τον Διεθνή χαρακτήρα τους, δεν έχασαν όμως την αίγλη τους.
Σήμερα με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχού, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου, αλλά και αρκετών Φορέων και γενναιόδωρων Χορηγών, οι αγώνες «Παπαφλέσσεια» συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.
Βέβαιος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και των φετινών «Παπαφλεσσείων», απευθύνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς στους διοργανωτές αλλά και σε όλους τους Αθλητές και τις Αθλήτριες, που μας τιμούν με την συμμετοχή τους, με την ευχή να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις.Ευχαριστούμε όλους τους Αρωγούς και τους ανώνυμους Εθελοντές.
Καλή Επιτυχία!
Παναγιώτης Στασινόπουλος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΓΣ 1888

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο