21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η Πιο Όμορφη Γιορτή Της Πόλης.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας

“Ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας(29/4/23)  πέρασε στην ιστορία ως ο πολυπληθέστερος μέχρι τον επόμενο, αφού η εμπειρία, το αγκάλιασμα από εθελοντές, υποστηρικτικούς φορείς και χορηγούς, δημιούργησαν μια ψηλού επιπέδου Αθλητική Γιορτή με πλατιά χαμόγελα.
Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας δρόμου της πόλης μας είχε μια συνεχή άνοδο και η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς αυτός ο αγώνας ήταν αφιερωμένος για καλό σκοπό στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.
Το ηλιόλουστο ανοιξιάτικο απόγευμα και η πανέμορφη διαδρομή πρόσφεραν στους Δημότες της Καλαμάτας και στους επισκέπτες Δρομείς έναν αξέχαστο αγώνα. Όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, έδωσαν μια δυναμική που πλέον τον κατατάσσει στους κορυφαίους αγώνες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και η πόλη της Καλαμάτας λάβαμε ακόμα ένα μεγάλο δώρο.
Το ρεκόρ συμμετοχών: 2100 Δρομείς και Βαδιστές στα 10κμ και στον Παιδικό αγώνα, δείχνοντας ότι η πόλη μας κερδίζει το στοίχημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας.

Από την εκκίνηση στην πλατεία κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Συλλόγου, έως την παραλία, σε μια υπέροχη γρήγορη και πιστοποιημένη από την AIMS διαδρομή, πλάι στην θάλασσα και ξανά πίσω σε μια πλατεία γεμάτη από κόσμο θεατές, παίρνοντας το αναμνηστικό μετάλλιο.
Ήταν προφανές πια ότι δεν πρόκειται για ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά για μια στροφή μεγάλου μέρους πλέον της κοινωνίας προς την άθληση, τη δραστηριοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα, την αλληλεγγύη και εν τέλει την αντίδραση στη μιζέρια που μας περιβάλλει.
Μετά το τέλος του αγωνιστικού μέρους έγιναν οι απονομές στους έξι πρώτους νικητές και νικήτριες, στους χορηγούς , και στην εντυπωσιακή ομάδα των εθελοντών.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες διοργανώσεις, ότι απαιτείται η συνεργασία πολλών ανθρώπων, υπηρεσιών και χορηγών για να επιτευχθεί ο στόχος για την προβολή του μαζικού αθλητισμού.


Για την ουσιαστική παρουσία και προσφορά τους στην ανάδειξη του αγώνα, ο Σύλλογος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του: στο Δήμο Καλαμάτας την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την συνδιοργάνωση του αγώνα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για την απόλυτα ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, τους υποστηρικτές του αγώνα, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, Αθλητικό Πολιτιστικό σύλλογο Παράδεισος (Α.Π.ΠΑ.Κ), Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στους Μοτοανεξάρτητους Μεσσηνίας, στο Σώμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Κέντρο αποκατάστασης Διάπλαση, στην FiRST AiD Αmbulance, το ΕΚΑΒ, για την διάθεση Ασθενοφόρων, την Σχολή Διασώσεων Aquarescue και των Γιατρών του αγώνα κα. Πράσινου Γεωργία και κ. Χάλαρη Γιώργο.

Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς.
Τα καταστήματα αθλητικών ειδών, Alma sport, Zackret, το Μεζεδοπωλείο Κεντρικόν , Εικόνα Φως ήχος Συκκάς Χρήστος, τα Super Market Μουργή, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την AutoUnion car rental Αντώνης Κασιμιώτης, τα Νερά Αύρα, Ανδρέας Γιαννόπουλος Υδραυλικά, τις Γραφικές Τέχνες Typoprint , Παρθένη, Γραμμή, τα ξενοδοχεία Χάϊκος και Elysian, τα ηλεκτρικά Παναγιώτης Τομαράς, το καφέ Σπίνος, το Καφέ Platea, την Πληροφορική Στούπας, τον KISS 89 για την μουσική του αγώνα.
Τους Χορηγούς Επικοινωνίας Best TV και Messnia Live , Έντυπο και ηλεκτρονικό της πόλης μας, για την προσφορά τους στην διάδοση του αγώνα.
Ευχαριστούμε τους Δημότες της πόλης μας από όποιο πόστο “έτρεξαν” τον αγώνα μας, τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ένα πολύ μεγάλο, μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους απλούς ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, που χωρίς την ουσιαστική συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα.
Το χαμόγελο σας το μετάλλιο μας

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και σας περιμένουμε του χρόνου στον 22° Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 για να ξαναζήσουμε όμορφες και αξέχαστες στιγμές.”

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο