Αιγιαλέων, ΟΦΗ, Κέρκης Σάμος και Φλοίσβος Π. Φαλήρου ζητούν την wild card

Η μάχη για την wild card άναψε , τέσσερις μέχρι τώρα υποψήφιοι διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην Volley League και το μεγάλο ενδιαφέρον είναι ηχηρή απάντηση στους συνδικαλιστές παίκτες που είναι αντίθετοι στην αύξηση των ομάδων σε 12, για να μη περάσει ο πέμπτος ξένος.

Η συνδικαλαρία βάζει φρένο στο επαγγελματικό βόλεϊ , αλλά ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ θα ζητήσουν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και καλό θα είναι να αλλάξει ο κανονισμός που θέλει ομοφωνία για να παρθεί μια απόφαση και να έχουν γνώμη οι παίκτες και όχι αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους στη Volley Legue. Ότι πιο στρεβλό σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, να αποφασίζουν οι υπάλληλοι και όχι τα αφεντικά.

Τέσσερις ομάδες θέλουν να παίξουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με την πληρωμή 50.000 ευρώ και εγγυητική 150.000 ευρώ και οι αρμόδιοι πρέπει να καταθέσουν αντικειμενικά κριτήρια γιατί θα κατηγορηθούν για “στημένα” κριτήρια τώρα που γνωρίζουν τους υποψήφιους. Τα κριτήρια έπρεπε να παρθούν πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον όμως θα τα έχουμε για προσεχή χρήση.

Στην μοριοδότηση καλό θα ήταν να μπει βασικό κριτήριο τα γεμάτα γήπεδα για να μην ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία ομάδες που δεν έχουν ούτε 10 φιλάθλους και να μείνουν εκτός αυτές που γεμίζουν τα γήπεδα τους. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο και όχι η ύπαρξη ομάδα παίδων και εφήβων, κάτι ξένο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Δυνατές ομάδες με κόσμο στο πλάι τους χρειάζεται η επαγγελματική κατηγορία και όχι ύπαρξη εφηβικής και παιδικής ομάδας, που έπρεπε να απασχολεί μόνο την ΕΟΠΕ, όχι την ΕΣΑΠ.

Στην μάχη μπαίνει ο Κέρκης Σάμου που έχει δίπλα του όλο το νησί και κάνει πρωταθλητισμό εδώ και χρόνια, ο Αιγιαλέων που καλύπτει το κενό της Πάτρας στην περιοχή, ο ΟΦΗ που έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για το βόλει και έχει διοργανώσει μεγάλα event , ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου που έχει πάρει ήδη μια wild card και παίζει σε άδειες εξέδρες.

Πηγή :Fosonline.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο