“Γουέμπλει” ονομαζόταν το γήπεδο, πριν γίνει το σύγχρονο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Χριστούγεννα σήμερα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε μία ξεχωριστή αθλητική ιστορία που θα θυμίσει στους παλιότερους ιστορίες φορτωμένες με ρομαντικές αναμνήσεις και θα μάθει στους νεότερους, που δεν έχουν ακόμα προλάβει να μάθουν.

«Γουέμπλει» ονομαζόταν το γήπεδο στην περιοχή των Αρσενέικων, κάπου στις αρχές του 21ου αιώνα και αρκετά χρόνια πριν μεταμορφωθεί ο ίδιος χώρος στο σημερινό σύγχρονο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», που πληροί τις προδιαγραφές στα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες και τις μεγαλύτερες Ελληνικές, αλλά και αγώνες μεταξύ των Εθνικών Ομάδων, όπως έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ξερό γήπεδο, τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα γύρω από αυτό, με τις κόρνες τους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε αγώνα του Αστέρα και φυσικά οι παίκτες να τα δίνουν όλα για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέχρι που ήρθε η αγωνιστική περίοδο 2002-2003.

Η βροχή που έχει προηγηθεί, έχει κάνει λασπωμένο το τερέν και δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά η αγάπη και το μεράκι για το ποδόσφαιρο, για την φανέλα της ομάδας και ο “ποδοσφαιρικός εγωισμός” για να κερδίσει η ομάδα, ήταν τα στοιχεία εκείνα που ξεπερνούσαν τις αντιξοότητές της εποχής εκείνης.

Από εκεί και πέρα, η ιστορία άρχισε να γράφεται διαφορετικά, με την έλευση των κ.κ. Γιάννη Καυμενάκη, Δημήτρη Μπάκου, που έβαλαν τις βάσεις εκείνες και έκαναν ότι χρειαζόταν για να γίνει ο Αστέρας μεγάλος, να ανέβει διαδοχικά τις κατηγορίες ως Πρωταθλητής και στο πέρασμα των χρόνων και μετά των πρώτων του συμμετοχών στη Super League να γίνει «Ευρωπαίος» συμμετέχοντας σε ομίλους του Europa League, να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, διαφημίζοντας την Τρίπολη, την Αρκαδία, την Πελοπόννησο και την Ελλάδα σε όλο το μήκος και πλάτος της Οικουμένης! Σήμερα ο Αστέρας -ξεκινώντας το μέτρημα από το 2007 που ανέβηκε στη Super League- μία από τις τέσσερις Ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν ανελιπώς στην μεγάλη κατηγορία μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ!

Η φωτογραφία όπως διακρίνεται και εσείς είναι του “Πυρήνα”

Πηγή:toprotoselido.gr

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο