Δόθηκε παράταση έως 6 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις στο Μητρώο

Δόθηκε από την Γ.Γ.Α. ολιγοήμερη παράταση, για την εγγραφή ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, έδωσε πρόσφατα με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, «σωματείο που είχε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2022 και εκκίνησε τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων του έως την 31η Ιουλίου 2023, δύναται να οριστικοποιήσει την αίτησή του έως την 6η Σεπτεμβρίου 2023. Μετά την οριστικοποίηση της αιτήσεώς του, θεωρείται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023».

Η παράταση των επτά ημερών, από σήμερα 31/8 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, αφορά στα νόμιμα σωματεία που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022 και λειτουργούσαν κανονικά μέχρι πρότινος, τα οποία επεξεργάστηκαν τη σχετική αίτηση επικαιροποίησης τους και για το 2023, αλλά δεν πρόλαβαν να την οριστικοποιήσουν έως και τις 31 Ιουλίου. Η οριστική υποβολή της αίτησής τους έως και τις 6 Σεπτεμβρίου θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα και να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Μεριμνούμε με κάθε τρόπο για όλα τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των αθλημάτων, με ευαισθησία στις χιλιάδες αθλητριών και αθλητών και στις οικογένειές τους. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι που φέτος οι αιτήσεις των σωματείων για την ένταξη τους στο Μητρώο 2023, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμα και να επικρατεί διαφάνεια και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 6.804. Δίδουμε τώρα κι αυτή την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, ώστε κανένα από εκείνα τα –ευτυχώς λίγα- σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας, αλλά δεν πρόλαβαν την προθεσμία της 31ης Ιουλίου, να μην μείνει εκτός αθλητικής κοινότητας», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο