Νικολετάκης: «Έχουν ρόλο όλα τα νεαρά παιδιά του ανδρικού στην Καλαμάτα BC»

Ο προπονητής της Καλαμάτας BC (Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), Αντώνης Νικολετάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την Καλαμάτα BC: «Η Καλαμάτα BC είναι νεαρή σχετικά ομάδα για την περιοχή. Ξεκίνησε στο περιβάλλον της Καλαμάτας ’80 στην πραγματικότητα, αρχίζοντας με ανθρώπους που είχαν ήδη υπάρξει εκεί, είτε ως παίκτες, είτε με άλλους ρόλους. Φτιάχτηκε μια ομάδα με στόχο αρχικά την παραγωγή παικτών και στη συνέχεια την ενσωμάτωση μικρότερων ή και μεγαλύτερων παικτών της περιοχής, αλλά και αλλού, στην ανδρική ομάδα. Πολύ γρήγορα το πλάνο απέδωσε, η ομάδα ήταν στη Γ’ Εθνική για κάποια χρόνια, μέχρι και πέρυσι, με εξαιρετικά αξιόλογη παρουσία, υπό τις οδηγίες σημαντικών προπονητών».

Για τη νέα τους προσπάθεια στο τοπικό πρωτάθλημα πλέον: «Πέρυσι δυστυχώς η ομάδα, λόγω συγκυριών περισσότερο, με την αναδιάρθρωση που θα ακολουθούσε, δεν τα κατάφερε, έπεσε στον τελευταίο αγώνα. Τώρα πια, μου ζητήθηκε να φτιάξουμε ένα σύνολο μεικτό, με λίγους απ’ τους άνδρες που έμειναν από πέρυσι και μικρότερους, είτε απ’ τις ακαδημίες μας, είτε απ’ την περιοχή, με σκοπό όχι απαραίτητα την άνοδο, αλλά το να ‘χτίσουμε” ένα υγιές σύνολο που θα παρουσιάζει ένα όμορφο μπάσκετ στηριζόμενο σε ομάδα της περιοχής».

Για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν: «Λειτουργούμε με… αλχημείες, γιατί η “Τέντα” δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των ακαδημιών της πόλης. Δεν είναι μόνο η ομάδα μας που έχει τόσα παιδιά, υπάρχουν και ακαδημίες στις άλλες ομάδες που επίσης δουλεύουν με σοβαρότητα και έχουν αρκετά παιδιά. Η “Τέντα” έχει ένα κεντρικό γήπεδο και δύο βοηθητικά, τα οποία είναι μικρά σε διαστάσεις. Προπονήσεις γίνονται, αλλά δε μπορούν να δείξουν πράγματα, δηλαδή λειτουργούν σε ένα στάδιο αποκλειστικά των βασικών. Πρόσφατα, ευτυχώς, ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα προπονητήριο στο εθνικό στάδιο της πόλης. Αυτό θα δώσει μια λύση, μικρή βέβαια, γιατί τα παιδιά είναι πάρα πολλά και δε θα λύσει το πρόβλημα ριζικά, αλλά θα είναι μια διευκόλυνση».

Για τα νεαρά παιδιά στο ανδρικό της ομάδας: «Δεν ήταν απλώς στόχος, ήταν δέσμευση δική μου ότι θα υπάρχουν στο ανδρικό τουλάχιστον 7 νεαροί παίκτες, απ’ τις ακαδημίες μας. Κάποιοι από αυτούς έχουν σημαντικότερο ρόλο, κάποιοι άλλοι λιγότερο σημαντικό. Όμως, σε κάθε ματς που έχουμε παίξει έως τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα παιδιά, είτε σε ντέρμπι, είτε σε λιγότερο δύσκολο παιχνίδι. Είναι στόχος μας να είναι τα παιδιά μας εκεί και να παίρνουν τέτοιου είδους εμπειρίες».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Δυστυχώς είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών μέχρι τώρα, αλλά η ομάδα μας είναι πολύ ισχυρή και μπορούμε να καλύψουμε τις απουσίες. Η δική μας πεποίθηση είναι οι παίκτες μας να μη γυρίζουν νωρίς, θέλουμε η αποκατάστασή τους να είναι απόλυτη. Δε θέλουμε να πιέσουμε ποτέ κανένα παιδί να γυρίσει νωρίς, δε θέλουμε κανείς να υποτροπιάσει. Μας ενδιαφέρει υπερβολικά η υγεία των παιδιών μας, να είναι πάντα υγιή και ισχυρά. Είμαι αρκετά υπερήφανος, γιατί η ομάδα καλύπτει όλες τις ανάγκες, με τις φυσικοθεραπείες των παικτών και τα λοιπά. Τα παιδιά νιώθουν εξαιρετικά ασφαλή μαζί μας, ξέρουν πως ό,τι και να συμβεί η ομάδα είναι 100% δίπλα τους να καλύψει τα πάντα γι’ αυτούς, κάτι εξαιρετικά σημαντικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο