Ολυμπιακός Ανάληψης: Δικαίωση από την Πειθαρχική Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο

Δικαίωση για τον Ολυμπιακό Ανάληψης  μετά την απόφαση της Πειθαρχική Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., η οποία αποδέχθηκε τυπικά και κατ` ουσίαν την έφεση που είχαν καταθέσει από τις 17/02/2023 για την ποινή που είχαν δεχθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.

Για να θυμηθούμε λίγο το χρονικό αυτής της υπόθεσης η  οποία μας απασχόλησε από της αρχές της νέας αγωνιστικής σεζόν (2022 – 2023).

Οι «Ερυθρόλευκοι» της Μεσσήνης μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στις 2/11/2022 με τον Α.Ο. Σπερχογείας κατέθεσαν ένσταση στις 4/11/2022  στην οποία ανέφερε ότι εσφαλμένα η Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας επέτρεψε να γίνει ο αγώνας, εφόσον το σωματείο «ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ» δεν κατείχε την ειδικά αθλητική αναγνώριση, παρόλο που είχε εξασφαλίσει άδεια τελέσεως αγώνα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ανωτέρω ένσταση εκδικάσθηκε από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας και απερρίφθει με την ακόλουθη Πράξη – Απόφασή της 6/14 – 11 – 22.

Το Σωματείο της Μεσσήνης από κει και μετά προχώρησε σε  καταγγελία της διοργάνωσης (03/11/2023), την οποία απηύθυνε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και κοινοποίησε προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον αθλητικό φορέα Δήμου Καλαμάτας, με την οποία ζητούσε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου «να γίνουν όλες οι κατάλληλες εκ του νόμου διώξεις κατά της διοργανώτριας αρχής (ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ).

Από κει και μετά έρχεται η Πράξη – Απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ. Μεσσηνία 10/2023 που τιμωρεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης με αφαίρεση  10 βαθμών από το πρωτάθλημα και 3.000 Ευρώ πρόστιμο, όπως επίσης ποινή στον πρόεδρο της ομάδας με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για  1 έτος και 3.000 Ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Στις 17/02/2023 κατατίθεται έφεση από τον Ολυμπιακός Ανάληψης στην Ε.Π.Ο κατά της ποινής. Η Πειθαρχική Επιτροπή Εφέσεων συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο της στις 15/03/2023, για να συζητηθεί παρουσία των διαδίκων η υπόθεση. Έτσι με απόφασή της στις 03/05/2023 έκρινε ότι πρέπει να γίνει δεκτή κατά τύπο και κατ` ουσία η έφεση, και, να εξαφανισθεί η πράξη(απόφαση) 10/2023 της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την από 17.02.2023 έφεση του αθλητικού σωματείου «Ολυμπιακός Ανάληψης» και του Βασ. Γεωργακλή (προέδρου), κατά της υπ’ αριθμόν 10/2023 πράξης-αποφάσεως της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Εξαφανίζει την υπ’ αριθμόν 10/2023 πράξη-απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Μεσσηνίας».

Έτσι ο Ολυμπιακός Ανάληψης μετά το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης, από κει που περίμενε στην 14η θέση με 35 βαθμούς τον πρωταθλητή Μεσσηνίας(Εράνη Φιλιατρών) αν θα προβιβαστεί από τα μπαράζ στη  Γ` Εθνική για να μην υποβιβαστεί στην Α1` κατηγορία,  αντιθέτως ¨σκαρφαλώνει¨ στη 10η θέση με 45 βαθμούς στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α` Τοπικής Μεσσηνιάς.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο