Πανελλήνιο μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»

Στην Καλαμάτα θα γίνουν αύριο Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουλίου οι τελικοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22 για το 2023. Η σημαντική αυτή διοργάνωση ονομάστηκε VANGELIS KOUTOULEAS K22 FINALS προς τιμήν του αείμνηστου Βαγγέλη Κουτουλέα που έφυγε από την ζωή πριν ένα περίπου χρόνο, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και το Δήμο Καλαμάτας.

Συνέντευξη τύπου για το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός δόθηκε πριν λίγες ώρες στο νέο Δημαρχείο της Μεσσηνικής πρωτεύουσας , από τούς Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, Αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλο, προπονητή και πρώην αθλητή Γιώργο Κουλιέρη, αδερφή του Βαγγέλη Κουτουλέα Δώρα, μέλη της ομοσπονδίας καθώς και αθλητές (Λαμπρινή Γεωργαντά – Στέλλα Κουταλά, Στάμος Φώτης– Θεοδωρακόπουλος Κώστας) που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

Ο Καλαματιανός Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια ακόμα μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση έρχεται στην πόλη μας το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου, Διοργάνωση της ΕΟΠΕ και του KALAMATA BEACH VOLLEY. Αναφέρομαι βέβαια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22 ανδρών και γυναικών.Αυτή η σπουδαία αναμφισβήτητα διοργάνωση δεν έρχεται τυχαία όμως στην πόλη μας. Έρχεται και “βαφτίζεται” ύστερα από κοινή μας “πρωτοβουλία – απόφαση με την ΕΟΠΕ, σε Βαγγέλης Κουτουλέας” και έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Από εδώ και στο εξής όπου και αν πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22 ανδρών – γυναικών ανά την Ελλάδα, θα έχει την υπογραφή ενός ανθρώπου που αγάπησε τον αθλητισμό, αγάπησε τα νέα παιδιά, τα στήριξε και η καριέρα του ήταν εντυπωσιακή, τόσο η αθλητική όσο και η προπονητική.

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Κουλιέρη που με συνάντησε και συζητήσαμε για τον Βαγγέλη και για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με το όνομα του και έγινε ο συνδετικός κρίκος για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, αλλά και για να τιμήσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, συμπατριώτη μας, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας.

Ευχαριστώ την αδερφή του Δώρα που είναι σήμερα μαζί μας εκπροσωπώντας την οικογένεια. Ο Βαγγέλης Κουτουλέας υπήρξε αθλητής και προπονητής παράδειγμα αποφασιστικότητας και αφοσίωσης και μέσω της τελικής φάσης του Κ22 θα τιμηθεί η μνήμη και η προσφορά του, καθώς πάντα στόχος του ήταν η ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε από όλα τα πόστα. Το VANGELIS KOUTOULEAS K22 FINALS αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο για να αναδειχθεί ο χαρακτήρας, το πάθος και η αφοσίωση που τον διέκριναν>> Στην συνέχεια ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Αντωνόπουλος είπε:

«Χαιρόμαστε σίγουρα σαν Ομοσπονδία που η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22 θα γίνει στην Καλαμάτα αφιερωμένη μάλιστα στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα, ενός ανθρώπου από τη Μεσσηνία με μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και όλη την δημοτική αρχή για την αγαστή αυτή συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλος δήλωσε:

«Ο αείμνηστος Βαγγέλης Κουτουλέας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας διαδρομής του στο χώρο του βόλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μνήμη του από αυτή τη διοργάνωση, με τους μελλοντικούς πρωταθλητές να βρίσκονται στην Καλαμάτα για τα τελικά του Κ22.>>

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Ελλάδος και ιδιοκτήτης του KBV Γιώργος Κουλιέρης δήλωσε:

«Θέλαμε έναν τρόπο να τιμήσουμε την πολύ σπουδαία αθλητική και προπονητική παρουσία του Βαγγέλη Κουτουλέα και σε συζητήσεις με την υπεύθυνους βρήκαμε την ιδέα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Κ22 στην Καλαμάτα».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 21-7

Οι αγώνες θα γίνουν από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα συνεχιστούν μετά τις 5 το απόγευμα.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο