Σοβαρός ο τραυματισμός του Μάραντου

Σε περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ανάληψης Μάραντος Παναγιώτης, μετά από αγκωνιά που δέχθηκε στο κεφάλι στην αρχή της αναμέτρησης χθες με τον Α.Ο. Κυπαρισσίας στο γήπεδο της Κυπαρισσίας.

Ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο περίπου δεκαπεντάλεπτο και ύστερα από μία εκτέλεση στημένης φάσης ( Φάουλ) όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, σηκώθηκε στον ¨αέρα¨ ώστε ν` απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του με κεφαλιά, στην εξέλιξη της φάσης δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από αντίπαλο με τον αγκώνα. Έγινε αναγκαστική αλλαγή του παίκτη, ο οποίος αμέσως διεκομίσθει στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για προληπτικό έλεγχο.

Μετά τον ενδελεχή έλεγχο των ιατρών του επετράπη να επιστρέψει στη Καλαμάτα εφόσον δεν διαπιστώθηκε κάτι σοβαρό (ζαλάδες, αιματώματα, κ.α).  Τέσσερες ώρες περίπου αργότερα του παρουσιάστηκε ένα μικρό ρινικό αιμάτωμα και πρήξιμο κάτω από το αριστερό μάτι, μεταφέρθηκε άμεσα στο  Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου υπεβλήθει σε αξονική τομογραφία και εξετάσθηκε από Οφθαλμίατρο,  Ωτορινολαρυγγολόγο και χειρούργο. Τα ευρήματα της αξονικής έδειξαν κατάγματα (Κάταγμα έξω τοιχώματος οφθαλμικού κόγχου αριστερά, Κάταγμα με εμβύθιση του πρόσθιου τοιχώματος και κάταγμα του οπίσθιου τοιχώματος του αριστερού ιγμορείου, Διόγκωση και παρουσία φυσαλίδων αέρα στα μαλακά μόρια της περικογχικής και ζυγωματικής περιοχής αριστερά).

Συστάθηκε περεταίρω επανεξέταση από γναθοχειρουργό στο Νοσοκομείο της Τρίπολης (Δευτέρα 20/03) για περαιτέρω έλεγχο και οδηγίες αποκατάστασης του τραυματισμού.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο