Στις 24/25-6 το ”1ο Heyday Road” Σπάρτη – Ολυμπία

Στις 24 & 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί το «1ο Heyday Road» με εκκίνηση από την Σπάρτη και τερματισμό στον χώρο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία.

Με την κεντρική συνδρομή των Σπαρτιατών Δρομέων και του υπεραθλητή των ρεκόρ και των μεγάλων αποστάσεων Γιάννη Κούρο, θρύλο του ultra running ο οποίος σημάδεψε με το ρεκόρ του το Σπάρταθλον, ο συγκεκριμένος αγώνας αυτός αποκτά ιδιαίτερο κύρος και σημασία!

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Γ. Δούκας: «Στηρίζουμε ως Δημοτική Αρχή όλες τις διοργανώσεις που προάγουν το Αθλητικό Ιδεώδες. Ο μεγάλος αυτός αγώνας αυτός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και το πρωτεύοντα ρόλο της Σπάρτης στην ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη σπουδαιότητά τους! Ακόμα και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου, όπως μας περιγράφει ο Πλούταρχος [Λυκ.23.2].

Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάδειξης της ως παγκόσμιο κέντρο αγώνων υπεραντοχής και υπεραποστάσεων.»

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο