Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 40, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα βαγόνια.

Μαύρο. Σκότος. Έρεβος. Ό,τι επικρατούσε πριν από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, έξω από τη Λάρισα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ό,τι ακολούθησε μετά την τραγωδία. Το αίμα πότισε την κοιλάδα. Άλλη μια φορά πλημμύρισε το ίδιο καταραμένο μέρος. Σαν να θέλει να ρουφά φρέσκο.

Η Ελλάδα έβαλε ξανά τα πένθιμά της. Για να θρηνήσει την απώλεια δεκάδων θυμάτων που χάθηκαν -τόσο αναπάντεχα και άδικα- στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών. Το ταξίδι που επέλεξαν να κάνουν με το τρένο ήταν το τελευταίο. Ταξίδι για την αιωνιότητα. “Έδωσα εντολή, αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε” ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης, σε βάρος του οποίο ασκήθηκαν διώξεις για αμέλεια.

Ήδη οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί είναι 40. Υπερδιπλάσιοι οι τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής με τη λίστα των ονομάτων να έχει δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου οι συγγενείς και οι οικείοι να μάθουν για τους δικούς

Επί ποδός βρίσκονται ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός. Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια. Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημειώνοντας επίσης ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. έχει ήδη ξεκινήσει. Τέσσερις εξ αυτών, οι τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα, έχουν ήδη αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στο τρένο βρίσκονταν 350 επιβάτες, ενώ υπάρχει καταγγελία επιβάτη πως άκουσε στον ασύρματο να αναφέρεται “πάμε και όπου βγει”.

ΠΗΓΗ : sport24.gr

.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο