Φορμούλα 1 (GP Αυστραλίας): O Φερστάπεν επίκράτησε στο χάος του Albert Park

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τελικά το πρώτο του Grand Prix στην Αυστραλία μετά από έναν αγώνα με πολλή δράση, με αρκετά αυτοκίνητα ασφαλείας και τρείς κόκκινες σημαίες ξεπερνώντας βέβαια και τα εμπόδια των οδηγών της Mercedes.

Στην αρχική εκκίνηση του αγώνα ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull έχασε τη θέση του τόσο από τον Ράσελ όσο και από τον Χάμιλτον, πριν τις δύο διαδοχικές εμφανίσεις του αυτοκινητού ασφαλείας, ύστερα από την επαφή των Λεκλέρκ και Στρόλ στην πρώτη στροφή, οδηγώντας το μονεγάσκο πιλότο της Ferrari σε εγκατάλειψη αφού κόλλησε στην αμμοπαγίδα, αλλά και το ατύχημα του Άλμπον που διέλυσε το μονοθεσιό του.

Για το περιστατικό του Άλμπον επακολούθησε καθεστώς κόκκινης σημαίας στην πίστα με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν στα pit, με τον Χάμιλτον σε αυτό το σημείο να βρίσκετε μπροστα από τους Φερσταπέν και Αλόνσο. Οι άτυχοι αυτής της διακοπής οι Τζόρτζ Ράσελ και Κάρλο Σαίνζ που λίγο νωρίτερα είχαν μπεί για αλλαγή ελαστικών.

Στην επανεκκίνηση ο Χάμιλτον κράτησε το προβάδισμα από τον Φερστάπεν, όμως ο πιλότος της Red Bull πολύ σύντομα μπήκε σε εμβέλεια DRS και ανεκτησε την θέση του στην κορυφή, λίγο αργότερα η καταστροφή για τον Ράσελ ολοκληρώθηκε όταν εγκατέλειψε από προφανή βλάβη του κινητήρα.

Ο επικεφαλής του αγώνα Φερστάπεν όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά άνοιξε και τη διαφορά του στα 10 περίπου δευτερόλεπτα. Ο Χάμιλτον από πίσω έδειξε να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση και προσπάθησε να διαχειριστεί τη διαφορά πίσω από τον Αλόνσο, ο οποίος άρχισε να πιέζεται από τους Σάινζ και Γκασλί που ανεκάμπταν για μια μάχη για τις θέσεις του βάθρου.

Στον 56 γύρο και ενώ όλα έδειχνα πω πάμε σε μία άνετη επικράτηση του Φερστάπεν, η πίστα εκ` νέου τήθετε σε καθεστώς κόκκινης σημαία, όταν ο Μάγνουσεν με τη Haas χτύπησε με τον πίσω δεξιά τροχό στον τοίχο της στροφής 2 χάνοντας το πίσω ελαστικό του σκορπόνρτας συντρήμια στην πίστα.

Αυτομάτως σήμαινε και δεύτερη επανεκκίνηση με δύο γύρους να απομένουν για τον τερματισμό και όλοι οι οδηγοί με κόκκινες γόμες ελαστικών στην πίστα. Στην πρώτη στροφή ο Σάινζ είχε επαφή με τον άλλο Ισπανό τον Αλόνσο υποχρεωνοντας τον σε περιστροφή, ενώ λίγο πιό πίσω ο Γκασλί συγκρούστηκε με τον ομοσταυλό του στην Alpine Εστέμπαν Οκόν και εγκατέλειψαν. όπως επίσης ο Σάρτζεντ με τον Νικ Ντε Βρίς, όταν ο Αμερικανός της τον εμβόλισε από πίσω.

Εν τω μεταξύ, ο Πέρεζ έφυγε στη στροφή 1 και έχασε θέσεις, ενώ ο Στρόλ που φρενάρε στη στροφή 3 πέρασε μέσα από την αμμοπαγίδα, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται ξανά για να ξεκαθαρίσει περισσότερο το χάος που είχε προκληθεί.

Τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα με τη σειρά που είχαν πριν την κόκκινη σημαια για να ολοκληρωθεί ο τελευταίο γύρος πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλεία, αφήνοντας τα αυτόκινητα για αγώνα λίγα μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού.

Ο Σάινζ λόγω της ποινής πέντε δευτερολέπτων που δέχτηκε για την επαφή του με τον Αλόσο έπεσε από την τέταρτη στη δωδέκατη θέση.

Η Βαθμολογία Οδηγών και Κατασκευαστών μετά το GP Αυστραλίας:

Το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο είναι στις 28 – 30 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν με ένα ακόμα σιρκουί στους δρόμους του Μπακού.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο