Φόρμουλα 1: Την Τρίτη η ακρόαση για την ποινή του Σαίνζ στην Αυστραλία

Η FIA επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί την Τρίτη ακρόαση σχετικά με το δικαίωμα της Ferrari για επανέλεγχο της χρονικής ποινής που δέχτηκε ο Κάρλος Σαίνζ στο τέλος του Grand Prix της Αυστραλίας.

Ο Ισπανός πιλότος της Ιταλικής ομάδας τερμάτισε στην 4η θέση, όμως η ποινή πέντε δευτερολέπτων  που δέχτηκε γιατί κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον αντίπαλο οδηγό της Aston Martin Φερνάντο Αλόνσο τον έριξε στη 12η της τελικής κατάταξης. 

Να θυμίσουμε πως οι δύο οδηγοί στην τελευταία επανεκκίνηση του αγώνα της Αυστραλίας στη στροφή 1 είχαν επαφή, με αποτέλεσμα ο Αλόνσο να κάνει τετ – α – κε και να χάσει αρκετές θέσεις. Ενώ νωρίτερα σε δύο παρόμοια περιστατικά με εμπλεκομένους τους Λόγκαν Σλαρτζεντ – Νικ Ντε Βρίς και των δύο ομόσταυλων της Alpine Πιέρ Γκασλί – Εστέμπαν Οκόν δεν υπήρχε κάποια σχετική τιμωρία.

Σε ανακοίνωσή του για το δικαίωμα επανεξέτασης ο επικεφαλής της Scuderia Φρεντ Βασσέρ την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίξε πως  «η αντίδραση των αγωνοδικών δεν ήταν η ίδια για την τριάδα των περιστατικών».  

Εν τω μεταξύ με σημείωμά τους την Παρασκευή οι αγωνοδίκες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη επιστολής του Νικόλα Τοπάζη επικεφαλής τεχνικών ζητημάτων των μονοθεσίων της FIA, που συμπεριελάμβανε και μία συνημμένη αναφορά της Ferrari με ημερομηνία 6 Απριλίου, που ζητούσε της επανεξέταση της σχετικής απόφασης.

Από την πλευρά της η Ιταλική ομάδα ζητά από τους αγωνοδίκες: «να εξετάσουν το αίτημα και να αποφασίσουν εάν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο σε σχέση με την απόφαση για το συμβάν».

Ο Κάρλος Σαίνζ μαζί με εκπροσώπους της ομάδας θα παρουσιαστούν στους αγωνοδίκες για την ακρόαση στις 18 Απριλίου.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο