Απίστευτο κι όμως… ΕΟΚ: 50.000 ευρώ πρόστιμο η Euroleague, 34.000 ευρώ σε ερασιτεχνικό σωματείο!

Aπίστευτο κι όμως… ΕΟΚ, με την Ελληνική Ομοσπονδία να τιμωρεί με 34.000 ευρώ (!) την Καλαμάτα BC, σωματείο της Γ’ Εθνικής, για ματς που δεν ολοκληρώθηκε, την ίδια στιγμή που η Euroleague επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ για τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη Μαδρίτη!!!!!.

Κι όλα αυτά σε παιχνίδι πλέι άουτ της Γ’ Εθνικής! Καλαμάτα BC και Γλαύκος αγωνίστηκαν στις 23 Απριλίου, με την πρώτη να αποχωρεί και να υποβιβάζεται και να υπάρχει ένταση στο παρκέ και την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της ΕΟΚ να είναι εξοντωτική, αφού τιμώρησε ένα ερασιτεχνικό σωματείο με 34.000 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, λίγες μέρες πριν, η Euroleague μετά τα αίσχη που διαδραματίστηκαν στη Μαδρίτη στην αναμέτρηση της Ρεάλ κόντρα στην Παρτιζάν τιμώρησε τις δύο ομάδες με 50.000 ευρώ, 16.000 περισσότερα από ό,τι ένα παιχνίδι της Γ’ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Καλαμάτα BC τιμωρήθηκε με 10.000 ευρώ, παράγοντας του συλλόγου με 10.000 ευρώ και 4 μήνες αποκλεισμό, άλλο μέλος της διοίκηση και εκείνο με 10.000 ευρώ και 4μηνο αποκλεισμό και δύο παίκτες της ομάδας με 2.500 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα.

Το αξιοσημείωτο στη όλη υπόθεση είναι η πολύ καλή σχέση του Γλαύκου με την ΕΟΚ/ΚΕΔ και ειδικότερο με τον Βαγγέλη Λιόλιο, με τα συμβάντα ανάμεσα στις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει από την κανονική διάρκεια. Εκεί στο παιχνίδι της Καλαμάτας BC με τον Γλαύκο, η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε την επανάληψη της αναμέτρησης λόγω, όπως υποστήριξε, αντικανονικού καλαθιού στο φινάλε του ματς και στηρίζοντας την απόφαση σε βίντεο που είχε τραβηχτεί από την εξέδρα!!!!!!.

Η τιμωρία στην Καλαμάτα BC είναι πρωτοφανής και εξοντωτική, αφού τα 34.000 ευρώ για ένα ερασιτεχνικό σωματείο ουσιαστικά μπορεί να σημάνει ακόμα και την απόσυρσή του από το μπάσκετ, με το ποσό να αγγίζει προϋπολογισμούς ετών και φυσικά να μην μπορεί να δοθεί σε μία τιμωρία.”

***Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες και μετά την “πρωτοφανή” απόφαση της ΕΟΚ από τον δημοσιογράφο Χρήστο Μπούκουρα σε ένα απο τα μεγαλύτερα αθλητικά Ελληνικά site το SDNA.GR

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο