Κεν Μπλόκ: Απεβίωσε μετά από ατύχημα με μηχανή χιονιού

Θρηνεί η παγκόσμια οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο διάσημος επαγγελματίας οδηγός αγώνων Ken Block, μετά από ατύχημα που είχε με μηχανάκι χιονιού (Snowmobile).

Η είδηση κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το πρωί ύστερα από ανάρτηση που εξέδωσε στο Instagram η ομάδα του « Block’s Hoonigan Industries» η οποία αναφέρει τα εξής:

«Thehoonigans: Με τη βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block απεβίωσε σε ατύχημα με snowmobile σήμερα. Ο Ken ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει απίστευτα. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή ενώ θρηνούν και κατευθύνουν όλες τις ερωτήσεις στον Travis Clarke».

Στη διάρκεια της ημέρας είχαμε και τις δηλώσεις από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch που αναφέρει τα παρακάτω:

««Στις 2 Ιανουαρίου 2023 περίπου στις 2:00 μ.μ., το κέντρο 911 της κομητείας Wasatch έλαβε μια κλήση που ανέφερε ένα ατύχημα με snowmobile στην περιοχή Mill Hollow.

Η Έρευνα και Διάσωση, μαζί με την επιβολή του νόμου από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch, το Utah State Parks και την US Forest Service ανταποκρίθηκαν.

Ο οδηγός, ο Kenneth Block, 55χρονος άνδρας από το Park City της Γιούτα, οδηγούσε ένα snowmobile σε μια απότομη πλαγιά όταν το snowmobile αναποδογύρισε και προσγειώθηκε από πάνω του. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του επί τόπου από τα τραύματα που υπέστη στο ατύχημα».

Για την ιστορία, η καριέρα του ο Ken Block ξεκίνησε στα ράλι το 2005, είχε αγωνιστεί σε rallycross, WRC, κλασικό ράλι, X Games κ.α, επίσης ως παραγωγός των σειρών της Gymkhana έκανε απίστευτα βίντεο δεξιοτεχνίας και drift στο YouTube, που οδηγούσε σε επικίνδυνες πίστες και διαδρομές με εμπόδια τα οποία  συγκέντρωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολών.

Το 2016 εμφανίστηκε για λογαριασμό του Top Gear του BBC κάνοντας βόλτες στους δρόμους του Λονδίνου με συνοδηγό τον ηθοποιό και παρουσιαστή Ματ Λεμπλάνκ. Είχε υπογράψει αρκετά χρόνια συμβόλαιο με την Ford,  ενώ το 2021 είχε έρθει σε συμφωνία με την Audi.

Ήταν επίσης συνιδρυτής των αθλητικών ειδών της εταιρείας DC Shoes, του «Head Hoonigan in Charge» στην εταιρεία του Hoonigan Industries και στο Hoonigan Racing Division.

Αρκετές είναι και οι δηλώσεις φίλων και συνεργατών που απέτιναν φόρο τιμής με τις δηλώσεις τους για τον εκλιπόντα:

drift Vaughn Gittin Jr:  «Θα αγαπώ για πάντα τα σχεδόν 20 χρόνια φιλίας και διασκέδασης σε όλο τον κόσμο που μοιραστήκαμε απολαμβάνοντας τα πάθη μας. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη συνεχή έμπνευση, τις ευκαιρίες και τις συμβουλές που προσφέρατε. Σε ευχαριστώ για όσα έφερες στον κόσμο που δημιούργησε τόσα πολλά χαμόγελα και ενέπνευσε τις μάζες. Αγάπη και σεβασμός σε όλη την οικογένεια του Block.”

Ο Tanner Foust : «Τι απίστευτος άνθρωπος για να μάθεις, να πολεμήσεις και να θαυμάσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η επιρροή του Ken στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί. Εκτός από την πρωτοπορία ενός οδικού χάρτη που έπρεπε να ακολουθήσουμε οι υπόλοιποι από εμάς στο μάρκετινγκ του μηχανοκίνητου αθλητισμού — ο Ken Block ήταν, πάνω απ’ όλα, ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης. Η καρδιά μου και οι προσευχές μου πάνε στη Λούσι και τα παιδιά».

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο