Πανθουριακός – Ηρακλής Καλ/τας 2 – 1: Ανατροπή στο 90+3`

Ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Ηρακλή Καλαμάτας επιβεβαίωσε για μια ακόμα αγωνιστική πως μόνο τυχαία δεν είναι η μέχρι στιγμής πορεία του. Έβαλε αρκετά δύσκολα στους περσινούς νταμπλούχους που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ευτύχισαν να πάρουν τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι από την έναρξη της αναμέτρησης έδειξαν ότι διαθέτουν  το ¨μέταλλο¨ μιας καλοδουλεμένης ομάδας, μπήκαν δυνατά και  η πρώτη καλή στιγμή τους ανήκει, όταν στο 2ο μόλις λεπτό ο Κουρεντζής  πάνω στη γραμμή απομάκρυνε το σουτ του Φύκουρα. Ο παίκτης των ¨κυανόλευκων¨ ήταν αρκετά επικίνδυνος από δεξιά και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, στο 35` λεπτό μάλιστα μετά από δική του ενέργεια η ομάδα του πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Τάκη Σακελλαρόπουλου προσπάθησαν για το καλύτερο με κορυφαίες στιγμές τις φάσεις του 41ου και 45ου λεπτού,  που κέρδισαν στην μεν πρώτη την αριθμητική υπεροχή με την αποβολή του Μπρακούλια, ενώ στη δεύτερη το γυριστό σουτ του Δαλκαφούκη που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

Στην επανάληψη ο Τάκης Σακελλαρόπουλος αφού είχε και το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω έκανε και την πρώτη προπονητική κίνηση, βάζοντας στο παιχνίδι στη θέση του Σερπάνου τον έμπειρο πλέον Δημήτρη Μανωλόπουλο ώστε να μεταφέρει μεγάλη πίεση στα αντίπαλα καρέ. Αρκετές οι ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων για τη ισοφάριση ενώ είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο στο 70ο λεπτό όταν στο σουτ του Γιαννακόπουλου ο Καπράλος της έστειλε στη δεξιά συμβολή των δοκών, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Δαλκαφούκης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια 1 – 1. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Μανωλόπουλος με απ` ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα της κάθετης αριστερής δοκού. Στην τελευταία φάση του αγώνα ( 90+3΄)ουσιαστικά οι θουριώτες έκαναν την ανατροπή ( 2 – 1), η μπάλα μετά από σουτ κόντραρε σε σώμα αμυντικού και πήρε ύψος, ο Γαλανόπουλος μέσα στην περιοχή με κεφαλιά ¨σφράγισε¨ τη νίκη των γηπεδούχων.

Φάσεις και Γκόλ:

2` Σουτ του Φύκουρα στη γραμμή απομάκρυνε ο Κουρεντζής.

31` Ο Φύκουρας μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με παράλληλο γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Δαρσακλή, που με το πλασέ άνοιξε το σκορ 0 – 1.

35` Ο Φύκουρας και πάλι από το δεξιά έκανε παράλληλο γύρισμα,  ο Μιχαλόπουλος το σουτ η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκαλη.

40` Σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, από το σημείο περίπου του πέναλτι ο Γαλανόπουλος  θα κάνει  το σουτ η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

41` Φάουλ του Μπρακούλια (τελευταίος παίκτης) σε αντίπαλο λίγο έξω από την περιοχή, ο διαιτητής Κομπιλίρης απέβαλε τον αμυντικό του Ηρακλή με απ` ευθείας κόκκινη κάρτα.

45` Γυριστό σουτ του Δαλκαφούκη  η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

52` Σέντρα του Μανωλόπουλου, ο Γαλανόπουλος μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, ο Καπράλος που προσπάθησε να μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο είδε την μπάλα να του γλιστρά από τα χέρια, με δεύτερη προσπάθεια και λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή την μπλόκαρε.

56` Ο Γαλανόπουλος με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καπράλο, αυτή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

59` Σέντρα του Σεντεμέντε από δεξιά, κεφαλιά του Γαλανόπουλου λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι  Καπράλου.

70` Σουτ του Γιαννακόπουλου έξω από την περιοχή, ο Καπράλος απόκρουσε με τ` ακροδάχτυλα και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη δεξιά συμβολή των δοκών, στην επαναφορά της ο Δαλκαφούκης με το κεφάλι την έσπρωξε στα δίχτυα 1 – 1.

85` Απ` ευθείας εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής του Μανωλόπουλου, θα στείλει την μπάλα στην να κτυπήσει στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού, στη συνέχεια της φάσης ο Οδεμισιώτης  με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καπράλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε διότι ο παίκτης του Πανθουριακού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Βανικιώτη.

90` Σουτ Δαλκαφούκη η μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90+3` Μετά από σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πήρε ύψος, ο Γαλανόπουλος εντός περιοχής με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας του Καπράλου 2 – 1.  

Κόκκινη Κάρτα: Μπρακούλιας 41` ( Ηρακλής Καλαμάτας)

Διαιτητής: Κομπιλήρης Π.Βοηθοί: Αντωνόπουλος Κ. – Βανικιώτης Γ.

Συνθέσεις:

Πανθουριακός (Σακελλαρόπουλος Παν/της): Κόκκαλης, Σεντεμέντες, Γιαννακόπουλος, Κουντάνης, Καραχάλιος, Σερπάνος (46` Μανωλόπουλος), Δαλκαφούκης, Γαλανόπουλος, Κουρεντζής ( 59` Οδεμισιώτης), Γιακουμής Γ.

Ηρακλής Καλαμάτας ( Γαλανόπουλος Άρης): Καπράλος, Μπρακούλιας, Φύκουρας, Μαγκλάρας, Μιχαλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Δαρσακλής (66` Παπαδέας), Βλαχάκης, Βαίτσης (86` Δαραβίγκας), Ψωρομύτης (54` Μάρης), Λύρας.

Το βίντεο του αγώνα όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή “Στο Ρυθμό των Σπορ” της τηλεόρασης Μεσόγειος σε περιγραφή Γιώργου Μάραντου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο Γιώργο Μάραντο
Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο