Φόρμουλα 1: Η πρώτη εικόνα μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ οι χειμερινές δοκιμές προετοιμασίας της F1  μετά από τρεις ημέρες δράσης στη διεθνή πίστα του Μπαχρέιν.  Καθώς οδηγοί και ομάδες παίρνουν μια μικρή ανάσα πριν από την έναρξη της σεζόν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εμείς ας ρίξουμε μια συγκεντρωτική ματιά στο πώς τα πήγε η κάθε ομάδα, βάζοντας σειρά προτεραιότητας με τους περισσότερους συνολικούς γύρους ή χιλιόμετρα που κάλυψαν.  

AlphaTauri 

Σύνολο γύρους – 456 (2467.872 Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 31.261s ( Yuki Tsunoda) 

Στην ιταλική ομάδα της  AlphaTauri εκτός του ότι  έφτασαν στην κορυφή του πίνακα των χιλιομέτρων έχουν έναν ακόμα λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι, καθώς, ο Yuki Tsunoda σημείωσε τον έκτο ταχύτερο χρόνο ολόκληρης της δοκιμής και ο Nyck de Vries που προετοιμάζεται για την παρθενική του εμφάνιση ήταν δεύτερος στα διαγράμματα χιλιομέτρων .  

Williams 

Σύνολο γύρους – 439 (2.376 Km) – Ταχύτερος Γύρος – 1 m 32.549s (Logan Sargeant) 

Οι Logan Sargeant και Alex Albon σημείωσαν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό γύρων των δοκιμών προετοιμασίας του 2023. Παρότι παρουσιάστηκε ένα ασυνήθιστο πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, οι τρεις ημέρες δοκιμών της Williams ήταν χωρίς προβλήματα, όπως δήλωσε και ο Albon στα μέσα ενημέρωσης, που θεωρεί ότι βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι πριν από 12 μήνες. 

Ferrari 

Σύνολο γύρους – 416 (2251.392 Km) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 31.024s (Charles Leclerc) 

Στη Scuderia  αντιμετώπισαν μερικά ζητήματα με τα ελαστικά και με αναπήδησεις ( Δελφινισμός), έδειξαν να μην ανησυχούν ιδιαίτερα και θεωρούν θετικό το τριήμερο.  Οι   Carlos Sainz και  Charles Leclerc βρίσκονταν περιστασιακά στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων ¨χτυπώντας¨ τον ανταγωνισμό. Αναμονή την ερχόμενη εβδομάδα για περισσότερα συμπεράσματα. 

Haas 

Σύνολο γύρους – 414 (2240.568Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 31.381s (Kevin Magnussen) 

O Δανός της Haas  Kevin Magnussen σημείωσε 95 γύρους και τον έβδομο ταχύτερο χρόνο δοκιμών της Παρασκευή  πραγματοποιώντας μια σίγουρη εμφάνιση για την ομάδα του καθώς είχαν ένα ομαλό τριήμερο. Ο  Nico Hulkenberg που επέστρεψε στη F1 έγραψε αρκετά χρήσιμα χιλιόμετρα παρότι αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα με το γκάζι του την πρώτη ημέρα. Για να δούμε πόσο αξιόπιστη θα είναι φέτος η αμερικάνικη ομάδα; 

Reb Bull 

Σύνολο γύρους – 413 (2235.156 Km) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 30.305s (Sergio Perez) 

Ήταν ένα αρκετά καλό τριήμερο για τη Red Bull που ολοκληρώθηκε με τον Σέρχιο Πέρεθ να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της γενικής κατάταξης την τελευταία μέρα. Η RB19 βγήκε γρήγορα από τα pit, με τον Max Verstappen να ανεβαίνει από νωρίς στην κορυφή των χρόνων ενώ ολοκλήρωσε 157 γύρους την Πέμπτη. Οι πρωταθλητές δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της σεζόν παρά τα  προβλήματα περιορισμένης αξιοπιστίας. 

Alfa Romeo 

Σύνολο γύρους – 402 (2175.624Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 30.827s (Valtteri Bottas) 

Στην Alfa Romeo φαίνεται πως αν λύσουν κάποια θέματα θα μπορέσουν να παλέψουν για μια καλήθέση στη μέση της βαθμολογίας. Παρότι ο Κινέζος Zhou Guanyu  στο τέλος της δεύτερης μέρας τερμάτισε στη ν κορυφή της κατάταξης με τον ταχύτερο χρόνο, την πρώτη σταμάτησε στην pit lane με προβλήματα στη μονάδας ισχύος την τελευταία μέρα.  

Mercedes 

Σύνολο γύρους – 398 

Ταχύτερος Γύρος – 1m 30.664s (Lewis Hamilton) 

Στη Mercedes που έκαναν μια μικτή προετοιμασία και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ο George Russell τη δεύτερη σταμάτησε στην πίστα  με υδραυλικό πρόβλημα κοστίζοντας τους χρόνο δράσης, αφού το μονοθέσιο ετοιμάστηκες για την επομένη. Ο Lewis Hamilton τελείωσε τη μέρα στη δεύτερη θέση, αν και φαινόταν να δυσκολεύεται με την ισορροπία του αυτοκινήτου. 

Aston Martin 

Σύνολο γύρους – 387 (2094.444 Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1 μ. 31.440σ . (Fernando Alonso) 

Η Aston Martin είχε απασχολήσει τον τύπο με το ατύχημα του Lance Stroll πριν τις δοκιμές, συνέχισε να στρέφει τα βλέμματα επάνω της παρά την σειρά των οδηγών της. Ο Felipe Drugovich έκανε μια αξιοθαύμαστη δουλειά στις δύο συνεδρίες που οδήγησε. Ο πολύπειρος  Fernando Alonso που έχει ήδη προσαρμοστεί  στο νέο του περιβάλλον, στους γύρους που έκανε με την AMR23 έδειξε πως το μονοθέσιο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Έτσι στην ομάδα ευελπιστούν για μια καλή σεζόν που θα τους φέρει στην κορυφή της μεσαίας γραμμής. 

Alpine 

Σύνολο γύρους – 353 (1910.436Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1 m 32.762s (Pierre Gasly) 

Η Alpine είχε ένα χαμηλών τόνων τριήμερο στο Σακχίρ, με τον Esteban Ocon και τον νεοφερμένο Pierre Gasly να τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων. Ο Ocon που μίλησε για την A523 είπε: << το νέο μονοθέσιο σαφές ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τη γενική αίσθηση ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα>>.  

Στα πρώτα στάδια των δοκιμών η ομάδα έδειξε να ¨πονοκεφαλιάζει¨ με κάποια θέματα στον πίσω άξονα τα οποία τέθηκαν υπό έλεγχο την τελευταία ημέρα.  

McLaren 

Σύνολο γύρους – 312 (1688.544Km ) – Ταχύτερος Γύρος – 1m 32.160s (Lando Norris) 

Η McLaren έδειξε πως έχει να αντιμετωπίσει αρκετά θέματα, τόσο με τα φρένα όπως πριν και από 12 μήνες, με την αεροδυναμική απόδοση (μάλλον μια προφανή έλλειψή της) βάζοντας έτσι τα δύσκολα  στην ομάδα από το Woking κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. 

Το Σάββατο εργάστηκαν πάνω στην ενίσχυση των μπροστινών φτερών, έτσι ι η McLaren ολοκλήρωσε τις δοκιμές με τα λιγότερα χιλιόμετρα από τους άλλους του ανταγωνισμού. Οι Lando Norris και ο νέος συμπαίκτης του Oskar Piastri  ελπίζουν σε μια γρήγορη ενίσχυση της απόδοσης και της αξιοπιστίας της MCL60. 

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο