Φόρμουλα 1 (Κατατακτήριες): Την πρώτη pole της σεζόν ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν  πήρε την πρώτη pole position της σεζόν στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν κατά τη διάρκεια μιας έντονης προκριματικής περιόδου, κερδίζοντας τον ομοσταυλό του στη  Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ.  

Ο Φερστάπεν  με χρόνο 1m 29.708s  επισκίασε τον Πέρεζ κατά 0,138s και κατέκτησε την 21η pole position στην καριέρα του. 

Η Ferrari κλείδωσε τη δεύτερη σειρά του grid, με τον Σαρλς Λεκλέρκ να προηγείται του Κάρλος Σάινζ, ο Μονεγάσκος που φύλαξε ένα σύνολο ελαστικών για την ημέρα του αγώνα δεν βγήκε για ένα τελευταίο πέρασμα για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.   

Ο Φερνάντο Αλόνσο και η Aston Martin συνέχισαν να τραβούν τα βλέμματα επάνω τους  παίρνοντας την πέμπτη θέση, μπροστά από τους Τζώρτζ Ράσελ  και Λιούις Χάμιλτον  με τις Mercedes που δεν έδειχναν ικανές για την διεκδίκηση της pole. 

Ο Λάνς Στρόλ που έχασε τις δοκιμές πριν από τη σεζόν λόγω τραυματισμού στον καρπό που υπέστη σε ένα προπονητικό ατύχημα με ποδήλατο ανέβηκε όγδοος με την άλλη Aston Martin, μπροστά από τους Εστέμπαν Όκον (Alpine) και  Νίκο Χούλκενμπερκ  (Haas) που επέστρεψε φέτος στη Φόρμουλα 1.  

 Ο Λάντο Νόρις έχασε μια θέση στην τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών για μερικά δέκατα καθώς η ομάδα του (McLaren) συνέχισε να ανακάμπτει από μια δύσκολη περίοδο προετοιμασίας, βάζοντας έτσι στην 11η θέση τη MCL60 στο grid, μπροστά από το ζευγάρι της Alfa Romeo Βαλτερί Μπότας Bottas και Ζου Γκουανγιού. 

Ο  Γιούκι Τσουνόντα ήταν ο κορυφαίος οδηγός AlphaTauri και έφερε το μονοθέσιο του στην 14η θέση, ενώ ο Αλεξάντερ Άλμπον  με τη Williams, στο Q2 βγήκε εκτός πίστας στις στροφές 5,6 και 7  εγκαταλείποντας τον μοναδικό ταχύτερο γύρο του ολοκληρώνοντας τη δεύτερη φάση χωρίς χρόνο. 

Ο πρωτάρης στη Φόρμουλα 1 Λόγκαν Σάρτζεντ με τη δεύτερη Williams έδωσε μεγάλες ¨μάχες¨ για να περάσει στο Q2, κατέκτησε τελικά την 16η θέση στο grid, μπροστά από τον Κέβιν Μάγνουσεν που δεν μπορούσε να πλησιάσει τον ρυθμό του ομοσταυλού του Χούλκενμπεργκ, ακολούθησαν οι άλλοι δύο  νέοι του 2023 Όσκαρ Πίαστρι με τη Oscar Piastri με τη McLaren και ο Νικ ντε Βρις (AlphaTauri ). 

Το σοκ στο Q1  ήρθε από τον Πιέρ Γκασλί που έμεινε στο τέλος της γενικής κατάταξης για τον αγώνα της Κυριακής, αφού στη διάρκεια της πρώτης του προκριματικής συνεδρίας  με τη νέα του ομάδα (Alpine), διαγράφηκε ο καλύτερος του χρόνος όταν υπερέβη τα όρια της πίστας.  

Η συνέχεια της δράσης αύριο Κυριακή με τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν στην 17:00 ώρα Ελλάδος με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1.   

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο