Φόρμουλα 1: 2η μέρα χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν

Ο Zhou Guanyu με την C43 (Alfa Romeo) ήταν στη κορυφή της κατάταξης στο τέλος της δεύτερης ημέρας των δοκιμών του Μπαχρείν.

Το πρωί της Παρασκευής ο Carlos Sainz με την SF-23 τέθηκε από νωρίς επικεφαλής με χρόνο 1m 32.486s με τη C3 γόμα ( μαλακά). Αυτό διήρκησε μέχρι να εμφανιστεί ο Max Verstappen το απόγευμα, που με την πρώτη προσπάθεια του ανέβηκε στη 2η θέση και τριάντα λεπτά αργότερα ¨σκαρφάλωσε¨ στην κορυφή.

Όσο η νύχτα έπεφτε και υπό το φως των προβολέων ο Zhou έγραψε χρόνο 1 m 31.610s επισκιάζοντας  τον χρόνο του Ολλανδού κατά 0,040 δευτερόλεπτα όταν εξόπλισε με το μαλακό μείγμα ελαστικών, ενώ 10  λεπτά πριν λήξη η συνεδρία έμεινε στην  pit lane καθώς το αυτοκίνητό του δεν έπερνε την πρώτη ταχύτητα.

Η Mercedes του George Russell έμεινε από υδραυλικό πρόβλημα και μέτρησε μόνο 26 γύρους το απόγευμα, έτσι πήρε την 13η θέση. Ο ομόσταυλος του  Lewis Hamilton έκανε 72 γύρους, ενώ το πρωί διέκοψε την συνεδρία λόγω ζημιών στον πάτωμα που χρειάστηκε επισκευές.

Ο Fernando Alonso με 130 γύρους τερμάτισε τρίτος γενικής για την Aston Martin, μπροστά από τον Nyck de Vries του AlphaTauri στο P4 και τον Nico Hulkenberg του Haas, πέμπτο.

Παρότι  Sainz στην πρωινή περίοδος βρισκόταν στην κορυφή μετά από 70 γύρους τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση, το απόγευμα ανέλαβε την σκυτάλη για την Ferrari ο Charles Leclerc που συμπλήρωσε 68 γύρους και βρέθηκε στο P8 της κατάταξης.

Ανάμεσα στις Ferrari ¨τρύπωσε¨ ο Logan Sargeant της Williams, ο οποίος όπως ο Alonso και ο Zhou οδηγούσε όλη την ημέρα σημειώνοντας 154 γύρους, δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη η περίοδος μπήκε στα pit  με ηλεκτρικό πρόβλημα.

Ο Oscar Piastri τερμάτισε ένατος το απόγευμα με τον συμπαίκτη του Lando Norris 16ο  στη γενική μετά από ένα παραγωγικό πρωινό.

Ο Pierre Gasly της Alpine ολοκλήρωσε στην πρώτη 10άδα, 1,5 δευτερόλεπτο περίπου πίσω από την πρώτη θέση, με τον Kevin Magnussen της Haas στην 11η, ο Esteban Ocon 12ος  μετά από 49 γύρους το πρωί.

Ο Sergio Perez της Red Bull βρέθηκε στο P14 χωρίζοντας  της δύο Mercedes έχοντας 76 γύρους το πρωί.

Ο Yuki Tsunoda Τσουνόντα με την AlphaTauri έκλεισε τη γενική κατάταξη, ο οποίος κατάφερε να κάνει 85 γύρους το πρωί πριν παραδώσει το απόγευμα στον Gasly.

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών πριν από τη σεζόν ξεκινά στις 09:00  ώρα Ελλάδος το Σάββατο.

Spread the love

Γράψτε ένα σχόλιο